fbpx

A szőlő 2.

2021, máj 09 | Természetes gyógymódok

A sok fajta szőlő közül számunkra az a legértékesebb, amihez abban a pillanatban hozzájutunk. Természetesen annak, ami a házunk körül nő, nincs párja, mégis hadd mutassunk rá néhány jellegzetességre, amiben esetleg megkülönböztetést tehetünk egyes fajták között.

Talán az egyetlen gyümölcs, amely nem utánérő. Ha zölden vesszük le, zölden fogyasztjuk el. Ha szőlőt vásárolunk, inkább a kéket válasszuk. Minél mélyebb a színe, minél sötétebb árnyalatú, annál értékesebb számunkra. Ezek a szőlőfajták ugyanis kiváló antioxidánsok, tehát lényeges szerepet vállalnak testünk védelmében.

Tápértéke:

A szőlő egyik értéke az ásványi savak tartalmában van. A legtöbb benne a kálium, valamint jelentős mennyiségű szelén található benne. A szelénről tudjuk, hogy antioxidáns, nagymértékben befolyásolja a sejtek öregedése elleni küzdelmet. Akárcsak azok a páratlanul értékes flavonoidok és resveratrol, melyek a szőlőből szeparálva és sűrítve, legnagyobb koncentrációban a FLAVIN7-ben és FLAVIN77-ben találhatóak meg.

Gyógyhatása:

Széleskörű használata a rákelleni küzdelemben van. A szőlőlé kúraszerű fogyasztása addig, amíg tart az idény azoknak a rákbetegeknek is ajánlatos, akik állapota súlyos szakaszban van. Tartalmaz továbbá fitoösztrogéneket is.

Hormonterápia:

Hormonterápiába akkor részesül a beteg, amikor a szervezetben csökken a természetes hormonellátás. Ez bekövetkezhet a máj munkájának hanyatlása következtében, vagy az idős korral. A mesterséges hormonnal való beavatkozás, nem a legjobb gyógymód, mint már annyiszor bebizonyosodott. Ezért ma már sokan a természetes hormonokhoz folyamodnak, amelyeket egyes növények tartalmaznak. A szőlő és a vörösbor is tartalmaz olyan fitoösztrogéneket, amelyek segíthetik helyrebillenteni a szervezet megbomlott egyensúlyát.

Herpesz, vírusok:

A herpesz azok közé a betegségek közé tartozik, amely úgy támad, hogy szinte semmit sem tudunk tenni ellene, mert a hagyományos gyógyászatban nincs igazán, és minden esetben hatásos gyógyszer. A vírusok ellen csak a táplálékunkban találhatunk gyógyulást. A herpesz ellen jól bevált gyógyszer a szőlőlé, abból is a sötét színű. Nem kell sok belőle, naponta csupán egy pohárral, hogy megkezdődjön a gyógyulás. A szőlő ugyanis olyan anyagokat tartalmaz, amely működésképtelenné teszi a vírusokat. A szőlőlével érdemes más, krónikus betegeknek is kísérletezni. Jó eredményt hozhat azok számára is, akik sugaras kezelést kapnak.

Krónikus fáradtság:

A krónikus fáradtság korunk betegsége. Sokan nem is tartják betegségnek, mert nem lehet a fájdalom helyét megállapítani és nincs rá meg a gyógyszer sem. A hajszoltság, az idegesség, a környezeti szennyeződés, a gyér táplálkozás, tehát egy egész sor ok válthatja ki a szervezet legyengülését. Ha nem teszünk ellene semmit, hamarosan valamilyen szervi elváltozássá fajulhat. A szőlőlével itt is érdemes kísérletezni néhány hétig.

Koleszterin csökkentő:

Kísérletek bebizonyították, hogy a szőlő jó hatással van az egészségre. A szőlő többek között nagy mennyiségben tartalmaz boront, P vitamint és a már említett rendkívül értékes bioflavonoidokat. Hat a koleszterin csökkentésére, illetve emeli a HDL szintjét, ami jó hatással van a szív működésére és az érrendszeri betegségekre.

Elkészítési mód:

A szőlőnek fogyaszthatjuk a gyümölcsét magában, vagy saláta összetételeként. A kúraszerű fogyasztás általában a lére szorítkozik, naponta egy-két csészével, amit centrifugázunk. Ez nem feltétlenül szükséges, tekintettel arra, hogy a szőlő magjának is bizonyítottan rákmegelőző hatása van, és sok kutatás mutatott már rá arra is, hogy ennek a betegségnek a kezelésében is szerepe lehet. Ha van lehetőség, válasszuk a sötét színűt, és lehetőleg bioszőlőt együnk, a permetezett gyümölcsben a fent említett értékes anyagok töredéke van csak jelen!

Aranykolloid vs. ezüstkolloid – melyiket mire?

A természetgyógyászatban az ezüst- és az aranykolloid egyaránt hasznos oldat, rengeteg jótékony hatással bírnak az emberi szervezetre. Ezeknek a fémeknek már az ókorban felfedezték gyógyító tulajdonságait. A görögök és rómaiak az ezüst baktériumölő tulajdonságait...

Sajgó ízületek és porckopás? Megoldás: a Rheumato – mozgás fájdalmak nélkül!

Mozgás fájdalmak nélkül - sokan azt hiszik, hogy egy bizonyos kor után ez már csak régi emlék, és egy örökre vágyott állapot marad. Valóban igaz az, hogy emberek milliói küszködnek a csontok és az ízületek korral járó elhasználódása miatt elviselhetetlen izületi-,...

Quercetin: a flavonoid, amit sokkal jobban kellene értékelnünk

A Quercetin kiemelkedően értékes flavonoid, amely gyümölcsökben és zöldségekben egyaránt megtalálható, mint például a hagymában, paradicsomban, szőlőben, brokkoliban, citrusfélékben, bogyós gyümölcsökben, vörösborban és a mézben is. Növényi pigmentnek is nevezik, mert...

Középpontban a kollagén: tények, amelyekről csak kevesen beszélnek

Ha megkérdeznénk bárkit, mit tud a kollagénről, biztosan valamilyen szépségápolással és bőrrel kapcsolatos dolog jutna az eszébe. Nem csoda, hiszen legtöbben a kollagént a fiatalos bőr kapcsán ismerik. Ez valóban igaz: a kollagén alapvető fontosságú a fiatalság...

Vadrózsa Perzsiából, amit a mai napig imádunk – avagy a csipkebogyó

Csipkerózsa, Gyepürózsa, Vadrózsa, Rosa canina vagy ismertebb nevén a Csipkebogyó. Ez a gyógyhatású fűszernövény Perzsiából származik, szárazabb területeken, erdőszéleken és cserjésekben gyakran találkozhatunk vele. Inkább mészkedvelő, fényigényes. Rendszerint csak...

A fokhagyma

A fokhagyma, „a fűszerek királynője” Nyugat- és Közép-Ázsiából származott, őshazája a kirgiz sztyeppe. Itt vadon ma is föllelhető. Kultúrtörténete megközelítően ötezer éves. Innen terjedt el Kr. e. több évezreddel keletre és délre. Meghonosodott Kínában, Indiában,...

A petrezselyem – méregtelenítő, vízhajtó

Főzni csak az tud igazán, aki fűszerezni is tud. Miből mennyit, mihez mit – művészet ez, amit talán megtanulni sem lehet: érezni kell. A fűszerek azonban nemcsak az áruházak csinos kis zacskóiból kerülhetnek ételeinkbe, hanem termeszthetjük őket magunk is. A frissen...

Az ezüst

Kémiai tulajdonságai: Az ezüst a levegőn nem oxidálódik, oxigénnel még az izzás hőmérsékletén sem egyesül. Kénes környezetben azonban megfeketedik, mert felületén először barnás, majd kékes-fekete ezüst-szulfidból álló bevonat keletkezik.Az ezüst alkalmazási...

A léböjt szabályai

Kezdje egynapos léböjttel! Már ez után is észrevehető a változás: a vizelet, a széklet, a verejték és a lehelet intenzívebb - ne legyünk szerények: bűzösebb - lehet, a nyelven fehér lepedék képződik. Ezek mind a méreganyagok kiválasztásának jelei. Ha van rá...

A böjt

A böjtölés története Az ókorban a papokat és papnőket böjtöléssel készítették fel az istenségek megközelítésére. A különböző kultúrákban a haragvó istenségeket térítették jobb belátásra ugyanezzel a módszerrel. Bármely vallásról is legyen szó, szinte mindegyikben...

Immunrendszer erősítése vitaminokkal

NAGY DÓZISÚ
C ÉS D VITAMIN BIOFLAVONOIDOKKAL ÉS 84 FÉLE ÁSVÁNYI ANYAGGAL

Erősítse immunrendszerét csak napi 2 db kapszulával, nem szükséges egyszerre 4-5 vagy több db-ot bevennie.

Kattintson az alábbi gombra és kezdje el immunrendszere erősítését még ma!