fbpx
Flavonoidok és a rezveratrol ideális kombinációja, kiváló anto- és procianidin forrás

Flavonoidok és a rezveratrol ideális kombinációja, kiváló anto- és procianidin forrás

Az egészséges életmód elengedhetetlen része a táplálkozásunkban és ételeinkben található értékes összetevők kiaknázása. Az egyik legizgalmasabb és legérdekesebb csoport ezek közül a flavonoidok és a rezveratrol, amelyek rendkívül előnyös hatásokkal rendelkeznek az egészségünk szempontjából. Ez a két vegyület nemcsak rendkívül hatékony antioxidánsok, hanem számos más jótékony hatással is rendelkeznek a testünk számára.
4 perc olvasási idő

bővebben
Allergiaszezon: tavaszi szél pollent áraszt

Allergiaszezon: tavaszi szél pollent áraszt

A várva várt tavasz, lelkünk újjászületésén kívül az allergiaszezon újjászületését is elhozza évről évre. Ezért a tavaszi napsugár nem mindenki számára jelent felhőtlen ragyogást. Az ország lakosságának több, mint egynegyedét érintik az allergiaszezon által kiváltott rendkívül kellemetlen tünetek. Az allergiások egy része már a kora tavaszi virágzásokat is megérzi és egészen őszig -hol jobban, hol kevésbé- tüsszög, köhög, kapar a torka, könnyezik a szeme, éjjel pedig nem tud megfelelően pihenni az orrdugulás miatt.
6 perc olvasási idő

bővebben
A tej – Valóban halálos méreg?

A tej – Valóban halálos méreg?

Talán egyetlen táplálék sem annyira ellentmondásos, mint a tej. Egyesek az egekig magasztalják, és arra buzdítanak, hogy egészségünk megőrzése érdekében igyunk minél többet belőle, mások szerint viszont egyenesen méreg. Akik a mai napig a legértékesebb italnak tartják, fogyasztás közben lelkesen motyogják a jelmondatot, miszerint a „tej: élet, erő, egészség”. Hiába no, ha valaki egész gyermekkorában ezt hallotta otthon, nehezen hiszi el, amit a másik oldal állít.
10 perc olvasási idő

bővebben
Cukor – egészségtelenebb, mint hinnénk

Cukor – egészségtelenebb, mint hinnénk

Évek óta hallani, hogy a cukor egészségtelen, végleg kiiktatni az étrendünkből azonban nem könnyű. A feladat majdnem olyan nehéz, mint az alkoholról leszokni az alkoholistáknak. Az elszántság – és főként a kitartás – azonban életmentő is lehet, ha valóban mellőzzük a fogyasztását, s helyette természetes cukorpótlókat használunk.
8 perc olvasási idő

bővebben
Édes élet, avagy a cukorbetegség

Édes élet, avagy a cukorbetegség

A népbetegségnek titulált diabétesz, az egyik legalattomosabb betegség, hiszen egyrészt szisztematikusan emészti fel a szervezetet, másrészt nincsenek előjelei. Egyértelműen beazonosítható tünetei már csak akkor jelentkeznek, amikor a betegség kialakult és már javában károsítja a szervezetet. Szerencsés esetben, szűrővizsgálatok alkalmával még kezdeti stádiumban kiderülhet a probléma, de sokaknál csak akkor derül fény a magas vércukorszintre, amikor annak már valamilyen testi tünetben megnyilvánuló következménye van.
11 perc olvasási idő

bővebben
Koleszterin, az érgyilkos

Koleszterin, az érgyilkos

Hazánkban a haláloki statisztikák élén a szívinfarktus és a szélütés (stroke) áll. ¬Mindkét betegség alapja az erek korai elmeszesedése, aminek kialakulása hátterében fellelhető a nem megfelelő koleszterinszint, mely a 40 év feletti korosztályban minden második embernél ismert jelenség. A magas koleszterinszint annak ellenére, hogy nagyon komoly következményekkel járhat, önmagában nem érzékelhető. Viszont egyetlen csepp vérből meg lehet állapítani, hogy rendben van e az értéke. Ma már számtalan helyen létezik ingyenes koleszterinszint mérés, ami nagyon fontos információt ad a komolyabb problémák elkerülése szempontjából.
7 perc olvasási idő

bővebben
Uraim, egészségükre!

Uraim, egészségükre!

A férfiak általában kevésbé szeretnek foglalkozni egészségükkel, mint a nők, ebből adódóan a megelőzésre sem szentelnek annyi figyelmet. Pedig ahogyan a nőknek, úgy a férfiaknak is megvannak az egészségügyi gondjaik….
8 perc olvasási idő

bővebben
Nem minden depresszió, ami annak látszik

Nem minden depresszió, ami annak látszik

Kétségtelen, hogy mostanság a depresszió vált a nyugati világ egyik „legfelkapottabb” kifejezésévé, amit azonban sok esetben –egyes szakemberek szerint nagyon helytelenül- az eredeti jelentésétől eltérő lelkiállapotok megnevezésére is használunk. A depresszió olyan hangulatzavar, mely tartós szomorúsággal és reménytelenségérzéssel jár. Ez nem ugyanaz, mint az egyes napokon előforduló rossz hangulat, vagy időszakos kimerültség, hiszen a depresszió jelentős hatást gyakorol életminőségünkre, egészségünkre és a hozzánk tartozókra egyaránt.
8 perc olvasási idő

bővebben
Fáradt szegény, mert vérszegény

Fáradt szegény, mert vérszegény

Szervezetünk vérszegénysége többféle okból kifolyólag is kialakulhat. Leggyakoribb a vashiányos vérszegénység, ami eleinte banális problémának tűnhet, de nagyon hamar válik további rendellenességek okozójává. Vérszegénységről akkor beszélhetünk, amikor a vér vörösvérsejtjeinek száma a normálisnál kevesebb, vagy a vörösvérsejtek nem tartalmaznak elegendő hemoglobint. Utóbbi egy vasban gazdag fehérje, mely egyébiránt a vér vörös színét is okozza, és a tüdőből a szövetekhez történő oxigénszállítást végzi.
9 perc olvasási idő

bővebben