fbpx

A jód alapvető fontosságú nyomelem, melynek egyetlen, ám igen fontos szerepe van az emberi szervezetben: nélkülözhetetlen a pajzsmirigyhormonok előállításához.

Szervezetünk nem képes jódot termelni, ezért a táplálék és ivóvíz révén kellene a napi 150 mikrogramm jódszükségletünket kielégíteni. A magyar emberek jód ellátása azonban elégtelen, a hazai települések 97%-a jódhiányos, a palackozott vizek jód tartalma elenyésző: azaz ivóvízzel a napi ajánlott jódbevitel nem teljesíthető.

A magyar emberek 80%-a jódhiányban szenved!

Ha kevés a jód a szervezetben...

a pajzsmirigy kevés hormont termel (pajzsmirigy alulműködés), az anyagcsere lelassul. A jódhiány így közvetve elhízáshoz, fáradékonysághoz vezethet, de hajhullást, emelkedett koleszterinszintet, fokozott érelmeszesedést is okozhat.

A szervezet ilyenkor megnöveli a lepkealakú pajzsmirigy méretét, mintegy “jódcsapdát” képezve belőle, hogy egyetlen molekulányi jódot se mulasszon el begyűjteni. Ezt a pajzsmirigy-nagyobbodást nevezik golyvának.

A megfelelő hormonok előállítása mellett a pajzsmirigy feladata a jód raktározása is. Talán kevesen tudják, hogy az itt felhalmozódott jódraktárnak óriási szerepe van a káros környezeti radioaktív sugárzás kivédésében!

A “sugárzásvédő” hatás érdekes módon működik: megfelelő jódellátottság esetén a szervezet a radioaktív, azaz szennyezett jódot nem engedi felszívódni és beépülni szervezetünkbe.

A jód és a szelén együtt az igazi

A szelén nem csak hatékony antioxidáns, de megelőző és gyógyító hatással is bír sok betegség esetében. Számos kutató szerint az egyik leghatásosabb gyógyerejű ásványi anyagot tisztelhetjük benne.

A szervezetben ugyan csekély mennyiségben fordul elő, de alapvetően fontos a növekedéshez, a termékenységhez, a máj működéséhez, a haj és a bőr karbantartásához, valamint a látáshoz és a sejtek működéséhez nélkülözhetetlen, a pajzsmirigyhormonok kialakulásához szükséges.

A szelén és a jód két olyan tápanyag, amelynek szintjét egyensúlyban kell tartani, mivel együttműködnek a pajzsmirigyfunkciók és az immunműködést támogatásában.

A szelén a jód mellett a pajzsmirigy megfelelő működéséhez szükséges ásványi anyag, így a mirigy alul- és túlműködése esetén érdemes a szelén hiányára is gyanakodni (főleg, ha az autoimmun eredetű). Hazánk nem csak jód, hanem szelénhiányos területnek is számít, ezért igen sok embert érint ez a probléma.

Jód tabletta - Iodine Max Flavitamin

A jód és szelén támogatja a pajzsmirigy egészséges működést,
a megfelelő anyagcserét és hormonháztartást

Milliók szenvednek a fáradtság, a súlygyarapodás, a depresszió és a kognitív hanyatlás tüneteitől. A pajzsmirigy hormonok hiánya gyakori kiváltó oka ezeknek. A jód és a szelén együttesen szükségesek a pajzsmirigyhormonok termelődéséhez.

A szervezet jódtartalmának továbbá fontos szerepe van az elektromágneses és radioaktív sugárzások egészségkárosító hatásainak megelőzésében, a hatások csökkentésében.

100% természetes jód tabletta - Iodine Max Flavitamin, amely segít...

Összetevők:
Flavin 7 bioflavonoid komplex (vörös szőlő mag-héj szárítmány; cirok mag-héj szárítmány; feketeszeder mag-héj szárítmány; feketecseresznye héj szárítmány, feketeribizli mag-héj szárítmány, pirosribizli mag-héj szárítmány, szilva héj szárítmány almahéj szárítmány), jód (kálium-jodid), szelén (nátrium-szelenit), zselatin kapszula
A kapszula széthúzható és a benne lévő tartalom anélkül is elfogyasztható.

Főbb összetevők:
– Iodine: 600 µg
– Bioflavonoidok: 500 mg
– Selenium: 55 µg

Javasolt fogyasztás: 1 kapszula/nap

Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Kiszerelések és csomagok

Jód - Iodine Max Flavitamin
120 db-os kiszerelés

13 100 Ft

Jód - Iodine Max Flavitamin
60 db-os kiszerelés

7 600 Ft

Jód - Iodine Max Flavitamin
30 db-os kiszerelés

4 000 Ft

A Jód tabletta - Iodine Max Flavitamin kiemelkedő minőségű és 100% természetes alapanyagokból készül, megfelel a legszigorúbb elvárásoknak és előírásoknak.

Garantáltan tiszta és rendezett gyártási környezet: a szennyeződések kizárva, Önt nem érhetik meglepetések! Ennek bizonyítéka HACCP tanúsítványunk, amely egy olyan magas minőségi és biztonsági kockázatelemző rendszer, ami az előírtaknak megfelelően biztosítja a termék előállításának rendezett, tiszta körülményeit.

A garancia, hogy folyamatosan, kimagasló minőségben készülnek termékeink a gyártósorokon! GMP tanúsítványunk, azaz „jó gyártási gyakorlat” kezeskedik efelől, amely a helyes feldolgozási folyamatokra és üzemeltetési gyakorlatra, gyártási körülményekre vonatkozó szigorú szabályozás! Enélkül szabályozatlan volna afolyamat, amely a termék útját végigkíséri, az alapanyagok előkészítésétől, a csomagolásig.

Termékeink állandó, kiemelkedő minősége garantált: így nem fordulhat elő, hogy alacsonyra kerül a mérce – Önt nem érheti csalódás! Az ISO 9001:2009-es szabvány biztosítja a gyártó minőségbiztosítással és minőségirányítással kapcsolatos magas szintű elvárásainak való megfelelést.

Ez a termék NEM „megfoghatatlan”! Termékünk forgalomba helyezését az Országos Gyógyszerészeti és Élelmiszer-egészségügyi Intézet engedélyezte és szakvéleményezte, így az Ön számára is elérhetővé vált ez a tesztelt, garantáltan adalék- és konzerváló anyagoktól mentes termék.

Kosár