fbpx
Oldal kiválasztása

Középpontban a kollagén: tények, amelyekről csak kevesen beszélnek

Természetes gyógymódok

Ha megkérdeznénk bárkit, mit tud a kollagénről, biztosan valamilyen szépségápolással és bőrrel kapcsolatos dolog jutna az eszébe. Nem csoda, hiszen legtöbben a kollagént a fiatalos bőr kapcsán ismerik. Ez valóban igaz: a kollagén alapvető fontosságú a fiatalság megőrzésében, leginkább azért, mert a bőr egészséges állapota erősen függ tőle.

De gondolta volna, hogy a kollagén elengedhetetlen a porcok, az ízületek és sok más szerv épségének megőrzéséhez is? Vagy azt tudta, hogy a kollagén az emberi testben a legnagyobb arányban előforduló fehérje? Ezekről a tényekről már jóval kevesebben beszélnek. Ha szeretné megismerni részletesen a kollagén hatásait, akkor a legjobb helyen jár!

Az Élettár csapatával célként tűztük ki, hogy minden helyzetben törekszünk a legmagasabb fokú hozzáértéssel, hatásos megoldást nyújtani a vásárlóink felmerülő problémáira, a jelentkező tünetek kezelésére, a fájdalmak gócpontjának zsigeri megszüntetésére. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy valós, hiteles és teljeskörű képet mutassunk a készítményeinkről, azon belül pedig a hatóanyagokról. Tartson velünk, bejegyzésünk középpontjában: a kollagén.

De mi az a kollagén?

A kollagén egy nagy teherbírású, rostos protein. Nem sokan tudják, de ez a fehérje az egyik legfontosabb alkotóeleme a csontnak, porcnak, ízületeknek, inaknak, szalagoknak, sőt az egyéb kötőszöveteknek is, mint a bőr, a köröm és a haj. Valójában a kollagén teszi ki a teljes test protein mennyiségének 50%-át,  rugalmassá, erőssé téve a különféle szöveteket.

Erre utal neve is, hiszen a kollagén szó görög eredetű, ahol a „cola” ragasztást jelent. A megnevezés tehát arra a szilárdító tulajdonságra utal, amelynek révén a kollagén egyfajta ragasztóként működik az emberi testben: egyben tartja a sejteket, sőt, optimalizálja azok működését.

A szervezetben ennek az egyedülálló tulajdonságokkal rendelkező fehérjének – amelynek a csontrendszerben a szakítószilárdsága az acéléval vetekszik – termelődése 30 éves kor körül már minimális. Mit lehet tenni? Mindent elmagyarázunk!

Hogyan működik a kollagén?

A testünk az izmok építésére használja, a bőrünknek pedig rugalmasságot és feszességet ad. Képzeljük el, hogy az I. és a III. típusú kollagének összekötődnek a dermiszben, vagyis a bőr második rétegében, mint egy párna. Ez a párna lesz felelős az elasztin (rugalmasságért felelős alkotóelem) kiválasztásáért, és más fehérjékkel együtt végül egy mátrixot alkotnak. Összességében ez a mátrix-hálózat tartja a bőrt, mint egy izom, és biztosítja annak tényleges fizikai tulajdonságait, köztük például a tónusosságát, rugalmasságát és feszességét.

Az életkor előrehaladtával a szervezet egyre kevesebb kollagént termel, ennek okán,  a folyamatos terhelés következményeként a csontvégeket borító porcok elvékonyodnak, kopnak, töredeznek, a porcszövet anyagcseréje lassul. A porc a lassú elhasználódás miatt végül teljesen elveszíti simulékonyságát, ami nehezíti az ízületek mozgékonyságát. Így alakul ki a porckopás és vele együtt az elviselhetetlen fájdalom.

KOLLAGÉN: SZÉPSÉG ÉS FIATALSÁG IGAZI VÉDELMEZŐJE KÍVÜL-BELÜL EGYARÁNT

Válassza a magabiztos fellépést, jó közérzetet, a fiatalos és egészséges életet!

Kicsattanó élet 30 után is

A húszas évek közepétől – végétől, illetve a harmincas évek elejétől a bőr évente minimum 1% kollagént veszít. Ezen a ponton sajnos rossz hírt kell közölnünk, ugyanis a kollagénvesztést felgyorsíthatja a légszennyezés, a dohányzás, de még az étrend is. Sőt, még az UV-sugárzás is serkenti az enzimeket, amelyek bontják a kollagént (nem hiába esküszik minden kozmetikus az erős napfényvédő krémekre). A fibroblasztok általi kollagénszintézis mindezek következtében folyamatosan csökken, így mire elérjük a 80 éves kort, a bőrünk minimum 75% -kal kevesebb kollagént állít elő, mint 20 éves korunkban, és ez a legbarátibb forgatókönyv.

Bőröregedés gátlás mellett további fontos hatások

Mindannyian vágyunk arra, hogy szépek és feszesek maradjunk minél hosszabb ideig, de lássuk be, hogy a következő tények mégiscsak olyan előnyöket sorakoztatnak fel, amelyek végképp alátámasztják a kollagén szintjére való fokozott odafigyelést. Nemcsak a szépség, sokkal inkább a szervezet harmóniája, az esztétikus kinézet és a fájdalommentes mozgás fenntartása miatt.

👉   A kúraszerű kollagénpótlás hatására dúsabbá és fényesebbé válik a haj,

👉   erősebbek és simábbak lesznek a  körmök,

👉   csökkennek a térdízületi fájdalmak,

👉   gyorsabb regenerálódik a szervezet megterhelés után.

Mikor kellene elkezdenem a kollagén használatát?

Tulajdonképpen, mint oly sok mindennel kapcsolatban, a szervezet megfelelő kollagénszintjével is csak akkor kezdünk el törődni, amikor a negatív hatások kezdenek meglátszani. Miért várná meg, hogy elkezdjenek megjelenni az öregedés jelei bőrén és közérzetében egyaránt?

Ha úgy dönt, hogy kollagén-kiegészítőket szed, akkor érdemes már a 20-as évek elején elkezdeni, mint mondjuk azt várni, hogy betöltse a 60. életévét. Csak azért, mert már elmúltak 20-as évei, még nem jelenti azt, hogy most nem érdemes elkezdeni a használatát! Gyakorlatilag mindenki részesülhet még az alacsony dózisú készítmények előnyeiből is, kortól és aktuális állapottól függetlenül. 50 év felett azonban érdemes növelni a naponta bevitt kollagén mennyiségét. Ez egyszerűen kompenzálja a saját termőképességének időbeli csökkenését.

A bizonyítottan hatékony összetevők hasznos kombinációja

A Flavin Hyaluron + Collagenben található hialuronsav mélyen hidratálja a bőrt, biztosítja a kötőszövetek megfelelő víztartalmát, rugalmasságát. Segíti a tápanyagok szállítását, és  lehetővé teszi az ízületek folyadék viszkozitását, ezáltal csökkenti a súrlódást az ízületekben a porcok felszínén, így hozzájárul az ízületek rugalmasságának fenntartásához.

Flavin Hyaluron + Collagen, a kapszula mely a szépség és fiatalság védelmezője egyszerre. A leghatékonyabb eredmény elérése érdekében a termék legalább kúraszerű, azaz minimum 2-3 hónapos fogyasztása ajánlott. Folyamatos, hosszú távú fogyasztásának sincs akadálya, mert természetes összetevői jótékonyan hatnak a szervezetre, nem okoznak túladagolási tüneteket!

A tudás hatalom!

Már tudja: természetes, hogy a kollagén az életkorral, valamint a káros környezeti hatások eredményeként csökken a szervezetben. Ugyanakkor bizonyos nagyon egyszerű, mindennapos egészségügyi döntések meghozatalával javíthat bőre és ízületei állapotán.

KOLLAGÉN: SZÉPSÉG ÉS FIATALSÁG IGAZI VÉDELMEZŐJE KÍVÜL-BELÜL EGYARÁNT

Válassza a magabiztos fellépést, jó közérzetet, a fiatalos és egészséges életet!

Ájur Véda: Az élet tudománya III. – típusok és elemek

Az Ájur Véda a holisztikus életfilozófia ősi indiai tudománya, mely az élet tudományát foglalja magába. Nemcsak orvostudomány, hanem egy szemlélet a világról. Évmilliók óta létező tradíció, amely az étrendet, viselkedést és az életmódot az egészség megőrzése és...

Barátaink a baktériumok

Kevesen tudják, hogy normál esetben, szervezetünkben több a jótékony baktérium, mint az ártalmas. Márpedig ha ez így van, akkor át kell alakítanunk gondolkodásunkat az eddig kellemetlen asszociációkat előhívő „baktérium” kifejezéssel kapcsolatban. A baktériumok...

Cseresznye

...A cseresznye az egyik legkorábbi gyümölcs, a gyerekek kedvence. Már május elején pirosodik a szőlősben vagy az udvarokban a fákon. A cseresznye a frissesség, a tavasz, az ifjúság. Előnyös tulajdonságai, szépsége és ízletessége miatt már az ókorban is az istenek...

A gyógyító méz

Kevés édesebb dolgot ismerünk, mint a méz, amely nemcsak táplálékunk, hanem egyik fontos vitaminforrásunk is. Csak csodálhatjuk a szorgos méhtársadalmat, hogy ilyen vitaminkoktélt késztésére képes.Az egyik leghatékonyabb baktériumölő A hagyományos orvoslásban...

Bor a különös gyulladásgátló

Régóta ismert tudományos tény, hogy a zöldség(lé)- és gyümölcs(lé) fogyasztás fordított összefüggést mutat számos krónikus megbetegedés, többek között a szív- és érrendszeri betegségek, valamint egyes daganatok kialakulásának kockázatával. Éppen ezért a krónikus...

Zsálya – azaz Salvia

Bár elsősorban fűszernövényként ismert, az orvosi vagy kerti zsálya az egyik legrégebbi gyógynövény. Erre utal latin neve is: Salvia, ami azt jelenti “gyógyítani”. Azt a hagyományt, mely szerint a torokfájás egyik legjobb háziszere, modern vizsgálati eredmények is...

Az antioxidánsok és az oxidatív stresszre kifejtett pozitív hatásai

Régóta ismert tudományos tény, hogy a zöldség(lé)- és gyümölcs(lé) fogyasztás fordított összefüggést mutat számos krónikus megbetegedés, többek között a szív- és érrendszeri betegségek, valamint egyes daganatok kialakulásának kockázatával. Éppen ezért a krónikus...

PCOS, a nőiesség réme

Menstruációs zavarok, meddőség, hajhullás, pattanásos bőr, szőrösödés, hízás, magas vérnyomás, avagy ezen tünetek együttes megjelenése, a legtöbb esetben négy betűvel kifejezhető: PCOS. Magyarul Policisztás Petefészek Szindróma, ami nem más, mint a leggyakoribb női...

Rezveratrol, a szív őre

A 80-as években népegészségügyi adatok alapján vált nyilvánvalóvá, hogy a vér koleszterinszintjével arányosan nő a koszorúér betegségekből származó halálesetek száma. Ez az összefüggés igaznak bizonyult minden iparilag fejlett országban, kivéve Franciaországot....

Ájurvéda – vagyis az Élet tudománya

Az Ájurvéda, mint világszemlélet, életfilozófia a világon a harmadik legelterjedtebb gyógymód, melyet több mint 1 milliárd ember használ nap, mint nap. Ez a legősibb, természetközeli módszer összesítette az elmúlt évezredek és szakértőik tudásanyagát, tapasztalatait...