fbpx

Középpontban a kollagén: tények, amelyekről csak kevesen beszélnek

Természetes gyógymódok

Ha megkérdeznénk bárkit, mit tud a kollagénről, biztosan valamilyen szépségápolással és bőrrel kapcsolatos dolog jutna az eszébe. Nem csoda, hiszen legtöbben a kollagént a fiatalos bőr kapcsán ismerik. Ez valóban igaz: a kollagén alapvető fontosságú a fiatalság megőrzésében, leginkább azért, mert a bőr egészséges állapota erősen függ tőle.

De gondolta volna, hogy a kollagén elengedhetetlen a porcok, az ízületek és sok más szerv épségének megőrzéséhez is? Vagy azt tudta, hogy a kollagén az emberi testben a legnagyobb arányban előforduló fehérje? Ezekről a tényekről már jóval kevesebben beszélnek. Ha szeretné megismerni részletesen a kollagén hatásait, akkor a legjobb helyen jár!

Az Élettár csapatával célként tűztük ki, hogy minden helyzetben törekszünk a legmagasabb fokú hozzáértéssel, hatásos megoldást nyújtani a vásárlóink felmerülő problémáira, a jelentkező tünetek kezelésére, a fájdalmak gócpontjának zsigeri megszüntetésére. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy valós, hiteles és teljeskörű képet mutassunk a készítményeinkről, azon belül pedig a hatóanyagokról. Tartson velünk, bejegyzésünk középpontjában: a kollagén.

De mi az a kollagén?

A kollagén egy nagy teherbírású, rostos protein. Nem sokan tudják, de ez a fehérje az egyik legfontosabb alkotóeleme a csontnak, porcnak, ízületeknek, inaknak, szalagoknak, sőt az egyéb kötőszöveteknek is, mint a bőr, a köröm és a haj. Valójában a kollagén teszi ki a teljes test protein mennyiségének 50%-át,  rugalmassá, erőssé téve a különféle szöveteket.

Erre utal neve is, hiszen a kollagén szó görög eredetű, ahol a „cola” ragasztást jelent. A megnevezés tehát arra a szilárdító tulajdonságra utal, amelynek révén a kollagén egyfajta ragasztóként működik az emberi testben: egyben tartja a sejteket, sőt, optimalizálja azok működését.

A szervezetben ennek az egyedülálló tulajdonságokkal rendelkező fehérjének – amelynek a csontrendszerben a szakítószilárdsága az acéléval vetekszik – termelődése 30 éves kor körül már minimális. Mit lehet tenni? Mindent elmagyarázunk!

Hogyan működik a kollagén?

A testünk az izmok építésére használja, a bőrünknek pedig rugalmasságot és feszességet ad. Képzeljük el, hogy az I. és a III. típusú kollagének összekötődnek a dermiszben, vagyis a bőr második rétegében, mint egy párna. Ez a párna lesz felelős az elasztin (rugalmasságért felelős alkotóelem) kiválasztásáért, és más fehérjékkel együtt végül egy mátrixot alkotnak. Összességében ez a mátrix-hálózat tartja a bőrt, mint egy izom, és biztosítja annak tényleges fizikai tulajdonságait, köztük például a tónusosságát, rugalmasságát és feszességét.

Az életkor előrehaladtával a szervezet egyre kevesebb kollagént termel, ennek okán,  a folyamatos terhelés következményeként a csontvégeket borító porcok elvékonyodnak, kopnak, töredeznek, a porcszövet anyagcseréje lassul. A porc a lassú elhasználódás miatt végül teljesen elveszíti simulékonyságát, ami nehezíti az ízületek mozgékonyságát. Így alakul ki a porckopás és vele együtt az elviselhetetlen fájdalom.

KOLLAGÉN: SZÉPSÉG ÉS FIATALSÁG IGAZI VÉDELMEZŐJE KÍVÜL-BELÜL EGYARÁNT

Válassza a magabiztos fellépést, jó közérzetet, a fiatalos és egészséges életet!

Kicsattanó élet 30 után is

A húszas évek közepétől – végétől, illetve a harmincas évek elejétől a bőr évente minimum 1% kollagént veszít. Ezen a ponton sajnos rossz hírt kell közölnünk, ugyanis a kollagénvesztést felgyorsíthatja a légszennyezés, a dohányzás, de még az étrend is. Sőt, még az UV-sugárzás is serkenti az enzimeket, amelyek bontják a kollagént (nem hiába esküszik minden kozmetikus az erős napfényvédő krémekre). A fibroblasztok általi kollagénszintézis mindezek következtében folyamatosan csökken, így mire elérjük a 80 éves kort, a bőrünk minimum 75% -kal kevesebb kollagént állít elő, mint 20 éves korunkban, és ez a legbarátibb forgatókönyv.

Bőröregedés gátlás mellett további fontos hatások

Mindannyian vágyunk arra, hogy szépek és feszesek maradjunk minél hosszabb ideig, de lássuk be, hogy a következő tények mégiscsak olyan előnyöket sorakoztatnak fel, amelyek végképp alátámasztják a kollagén szintjére való fokozott odafigyelést. Nemcsak a szépség, sokkal inkább a szervezet harmóniája, az esztétikus kinézet és a fájdalommentes mozgás fenntartása miatt.

👉   A kúraszerű kollagénpótlás hatására dúsabbá és fényesebbé válik a haj,

👉   erősebbek és simábbak lesznek a  körmök,

👉   csökkennek a térdízületi fájdalmak,

👉   gyorsabb regenerálódik a szervezet megterhelés után.

Mikor kellene elkezdenem a kollagén használatát?

Tulajdonképpen, mint oly sok mindennel kapcsolatban, a szervezet megfelelő kollagénszintjével is csak akkor kezdünk el törődni, amikor a negatív hatások kezdenek meglátszani. Miért várná meg, hogy elkezdjenek megjelenni az öregedés jelei bőrén és közérzetében egyaránt?

Ha úgy dönt, hogy kollagén-kiegészítőket szed, akkor érdemes már a 20-as évek elején elkezdeni, mint mondjuk azt várni, hogy betöltse a 60. életévét. Csak azért, mert már elmúltak 20-as évei, még nem jelenti azt, hogy most nem érdemes elkezdeni a használatát! Gyakorlatilag mindenki részesülhet még az alacsony dózisú készítmények előnyeiből is, kortól és aktuális állapottól függetlenül. 50 év felett azonban érdemes növelni a naponta bevitt kollagén mennyiségét. Ez egyszerűen kompenzálja a saját termőképességének időbeli csökkenését.

A bizonyítottan hatékony összetevők hasznos kombinációja

A Flavin Hyaluron + Collagenben található hialuronsav mélyen hidratálja a bőrt, biztosítja a kötőszövetek megfelelő víztartalmát, rugalmasságát. Segíti a tápanyagok szállítását, és  lehetővé teszi az ízületek folyadék viszkozitását, ezáltal csökkenti a súrlódást az ízületekben a porcok felszínén, így hozzájárul az ízületek rugalmasságának fenntartásához.

Flavin Hyaluron + Collagen, a kapszula mely a szépség és fiatalság védelmezője egyszerre. A leghatékonyabb eredmény elérése érdekében a termék legalább kúraszerű, azaz minimum 2-3 hónapos fogyasztása ajánlott. Folyamatos, hosszú távú fogyasztásának sincs akadálya, mert természetes összetevői jótékonyan hatnak a szervezetre, nem okoznak túladagolási tüneteket!

A tudás hatalom!

Már tudja: természetes, hogy a kollagén az életkorral, valamint a káros környezeti hatások eredményeként csökken a szervezetben. Ugyanakkor bizonyos nagyon egyszerű, mindennapos egészségügyi döntések meghozatalával javíthat bőre és ízületei állapotán.

KOLLAGÉN: SZÉPSÉG ÉS FIATALSÁG IGAZI VÉDELMEZŐJE KÍVÜL-BELÜL EGYARÁNT

Válassza a magabiztos fellépést, jó közérzetet, a fiatalos és egészséges életet!

Pegaga – Ősi életelixír a Távol-Keletről

Ha azt mondanánk, létezik egy szer, amely gá­tolja az ­öregedést, fokozza az agyműködést, hatékony bőrbetegségek ellen, leszámol a húgycsőgyulladással és a veseproblémákkal, sőt még a narancsbőr ellen is felveszi a kesztyűt, bizonyára hitetlenkedve fogadná a hírt. Hát...

Ősi gyógymód a tányéron – Ajurvéda

Szeretné, ha ételeivel nem csupán ízlelőbimbóit kényeztetné, hanem a tányérjára kerülő falatokkal az egészségét, testi-lelki harmóniáját is erősítené? A Távol-Keleten már évezredek óta az élelmiszerre, mint gyógyszerre tekintenek. Egy elcsépelt mondás: Nem azért...

Nyers egészség

A nyers koszt, olyan étrend, ami egyszerre képes egyensúlyt teremteni az egészségünkben, a testsúlyunkban és az egész életünkben. Manapság sokan nem csupán divatból, hanem egészségügyi megfontolásokból választják a részleges vagy teljes húshagyó életmódot. Fontos...

Makrobiotika – a hosszú, egészséges élet titka

Tao azt jelenti, az Út. A világ kozmikus rendjének Útja, amely mindenek felett áll, ugyanakkor mindenkiben megtalálható. Ha rátalálunk magunkban az Útra, akkor képessé válhatunk arra, hogy teljes összhangba kerüljünk az univerzális renddel. Ezen az életfilozófián...

Szoptatás mesterfokon

Édesanya és csecsemő számára egyaránt ez élet egyik legnagyobb áldása, ha az anya képes szoptatni gyermekét, és egyik legfájóbb büntetése, ha ez valamiért nem lehetséges. Sok ezer évvel ezelőtt fennmaradó írásokból kiderül, hogy volt idő a világtörténelemben, amikor...

Ne fogyózz, lúgosíts!

Ma már köztudott, hogy szervezetünk savbázis egyensúlyának állapota szoros összefüggésben van testsúlyunkkal. Azonban azt még kevesen tudják, hogy minek köszönhető ez az összefüggés és hogyan normalizálhatjuk szervezetünk pH értékét az­ideális súly elérése és nem...

A napfény íze – klorofill

A klorofill a zöld növényeknek azon anyaga, amely a napsugárzás energiáját elnyeli, és közvetíti a növényi sejtben végbemenő szintetikus folyamatokat. Viaszállományú, rendkívül érzékeny vegyület, amely már a levegő és a fény enyhe hatásaira is megváltozik. Neve a...

Gyógyító lúgosítás

Szervezetünk savasodása elsősorban helytelen táplálkozásunk, valamint mozgásszegény és stresszes életmódunk következménye, amely folyamatosan pusztít bennünket. A savbázis egyensúly helyreállításának módja a lúgosító életmód. Legtöbbünk szervezete többé-kevésbé...

Myoma, a nőiesség veszélyforrása

A szervezet jóindulatú daganatainak egyik leggyakrabban megjelenő fajtája a myoma, ami a méhtest jóindulatú elváltozása. Annak ellenére, hogy nagyon ritkán válik rosszindulatúvá fontos odafigyelni rá. A myoma, számos nőiességet érintő problémát okozhat. Az egy vagy...

Körömgomba – kezdet és vég

A bőrgyógyászati panaszok közül az egyik leggyakoribb a körömgomba, ami valamilyen formában a felnőtt lakosság több mint felét érinti, élete során legalább egy alkalommal. A körömgomba „virágzásának” jellegzetes tüneteit bizonyára sokan ismerik, jó esetben csak...