fbpx

Még több szőlőt, főleg kéket

2020, dec 02 | Természetes gyógymódok

A sok fajta szőlő közül számunkra az a legértékesebb, amihez abban a pillanatban hozzájutunk. Természetesen annak, ami a házunk körül nő, nincs párja, mégis hadd mutassunk rá néhány jellegzetességre, amiben esetleg megkülönböztetést tehetünk egyes fajták között.

Talán az egyetlen gyümölcs, amely nem utánérő. Ha zölden vesszük le, zölden fogyasztjuk el. Ha szőlőt vásárolunk, inkább a kéket válasszuk. Minél mélyebb a színe, minél sötétebb árnyalatú, annál értékesebb számunkra. Ezek a szőlőfajták ugyanis kiváló antioxidánsok, tehát lényeges szerepet vállalnak testünk védelmében.

Tápértéke:

A szőlő értékes vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. 1 kg európai szőlőfajtákban átlagosan a következő vitaminok találhatók:

  • A vitamin 687 nemzetközi egység
  • C-vitamin 106.00 mg
  • B1 vitamin 0.94 mg
  • B2 vitamin 0.56 mg
  • Niacin 3.12 mg
  • B6 vitamin 1.12 mg
  • Folsav 37.5 mg
  • Pantothensav 0.25 mg

A szőlő ezen kívül gyümölcssavat, szőlőcukrot és pektineket tartalmaz, ami a rostanyagokhoz hasonlóan gondoskodik a jó emésztésről. A flavonidok – főként a kék szőlőben találhatók – jó hatással vannak a szívre, az érrendszerre, csökkentik a koleszterinszintet és segítenek az érelmeszesedés kialakulásának megakadályozásában is.

A legtöbb benne a kálium, valamint jelentős mennyiségű szelén található benne. A szelénről tudjuk, hogy szintén antioxidáns, nagymértékben befolyásolja a sejtek öregedése elleni küzdelmet is. A felsorolt értékes anyagok, a 80%-os víztartalom és az alacsony energiatartalom (100 g – 74 kcal) ideális kúragyümölccsé teszi a szőlőt.

Jó tudni:

Mesterséges hormonnal a szervezet működésébe való beavatkozás, nem a legjobb gyógymód, mint már annyiszor bebizonyosodott. Ezért ma már sokan a természetes hormonokhoz folyamodnak, amelyeket egyes növények tartalmaznak. A szőlő és a vörösbor is tartalmaz fitoösztrogéneket, ami segíti helyre billenteni a szervezet megbomlott hormon egyensúlyát.

A herpesz ellen is jól bevált ital lehet a szőlőlé, abból is csak a sötét színű. Nem kell sok belőle, naponta csupán egy pohárral, hogy megkezdődjön a gyógyulás. A szőlő ugyanis olyan anyagot tartalmaz, amely működésképtelenné teszi a vírusokat.

Aranykolloid vs. ezüstkolloid – melyiket mire?

A természetgyógyászatban az ezüst- és az aranykolloid egyaránt hasznos oldat, rengeteg jótékony hatással bírnak az emberi szervezetre. Ezeknek a fémeknek már az ókorban felfedezték gyógyító tulajdonságait. A görögök és rómaiak az ezüst baktériumölő tulajdonságait...

Sajgó ízületek és porckopás? Megoldás: a Rheumato – mozgás fájdalmak nélkül!

Mozgás fájdalmak nélkül - sokan azt hiszik, hogy egy bizonyos kor után ez már csak régi emlék, és egy örökre vágyott állapot marad. Valóban igaz az, hogy emberek milliói küszködnek a csontok és az ízületek korral járó elhasználódása miatt elviselhetetlen izületi-,...

Quercetin: a flavonoid, amit sokkal jobban kellene értékelnünk

A Quercetin kiemelkedően értékes flavonoid, amely gyümölcsökben és zöldségekben egyaránt megtalálható, mint például a hagymában, paradicsomban, szőlőben, brokkoliban, citrusfélékben, bogyós gyümölcsökben, vörösborban és a mézben is. Növényi pigmentnek is nevezik, mert...

Középpontban a kollagén: tények, amelyekről csak kevesen beszélnek

Ha megkérdeznénk bárkit, mit tud a kollagénről, biztosan valamilyen szépségápolással és bőrrel kapcsolatos dolog jutna az eszébe. Nem csoda, hiszen legtöbben a kollagént a fiatalos bőr kapcsán ismerik. Ez valóban igaz: a kollagén alapvető fontosságú a fiatalság...

Vadrózsa Perzsiából, amit a mai napig imádunk – avagy a csipkebogyó

Csipkerózsa, Gyepürózsa, Vadrózsa, Rosa canina vagy ismertebb nevén a Csipkebogyó. Ez a gyógyhatású fűszernövény Perzsiából származik, szárazabb területeken, erdőszéleken és cserjésekben gyakran találkozhatunk vele. Inkább mészkedvelő, fényigényes. Rendszerint csak...

A fokhagyma

A fokhagyma, „a fűszerek királynője” Nyugat- és Közép-Ázsiából származott, őshazája a kirgiz sztyeppe. Itt vadon ma is föllelhető. Kultúrtörténete megközelítően ötezer éves. Innen terjedt el Kr. e. több évezreddel keletre és délre. Meghonosodott Kínában, Indiában,...

A szőlő 2.

A sok fajta szőlő közül számunkra az a legértékesebb, amihez abban a pillanatban hozzájutunk. Természetesen annak, ami a házunk körül nő, nincs párja, mégis hadd mutassunk rá néhány jellegzetességre, amiben esetleg megkülönböztetést tehetünk egyes fajták között.Talán...

A petrezselyem – méregtelenítő, vízhajtó

Főzni csak az tud igazán, aki fűszerezni is tud. Miből mennyit, mihez mit – művészet ez, amit talán megtanulni sem lehet: érezni kell. A fűszerek azonban nemcsak az áruházak csinos kis zacskóiból kerülhetnek ételeinkbe, hanem termeszthetjük őket magunk is. A frissen...

Az ezüst

Kémiai tulajdonságai: Az ezüst a levegőn nem oxidálódik, oxigénnel még az izzás hőmérsékletén sem egyesül. Kénes környezetben azonban megfeketedik, mert felületén először barnás, majd kékes-fekete ezüst-szulfidból álló bevonat keletkezik.Az ezüst alkalmazási...

A léböjt szabályai

Kezdje egynapos léböjttel! Már ez után is észrevehető a változás: a vizelet, a széklet, a verejték és a lehelet intenzívebb - ne legyünk szerények: bűzösebb - lehet, a nyelven fehér lepedék képződik. Ezek mind a méreganyagok kiválasztásának jelei. Ha van rá...

Immunrendszer erősítése vitaminokkal

NAGY DÓZISÚ
C ÉS D VITAMIN BIOFLAVONOIDOKKAL ÉS 84 FÉLE ÁSVÁNYI ANYAGGAL

Erősítse immunrendszerét csak napi 2 db kapszulával, nem szükséges egyszerre 4-5 vagy több db-ot bevennie.

Kattintson az alábbi gombra és kezdje el immunrendszere erősítését még ma!