fbpx

Mik azok az antioxidánsok és miért van rá szükségünk?5 perc olvasási idő

2020, nov 28 | Vitaminok

Az ember energiatermelő folyamataiban túlnyomórészt oxidatív folyamatok szerepelnek, melyek során szabadgyökök keletkeznek, ezt életmód és környezeti tényezők is elősegíthetik. Ilyen faktorok a dohányzás, a kimerítő tréning, a táplálkozásban az aránytalanul sok többszörösen telítetlen zsírsav, a légszennyezés, a radioaktív sugárzás, az ibolyántúli sugárzás. Hasonló következménnyel jár egyes gyógyszerek szedése, vagy a különböző gyulladásos folyamatok. A fokozott mennyiségben termelődő szabad­gyököket, a szervezet saját közömbösítő mechanizmusai már nem képesek hatástalanítani, ezért azok károsítják a sejteket.

Ily módon számos betegség kockázatát növelik, egyebek között a szív- és érrendszeri betegségekét, a rosszindulatú daganatokét, valamint felgyorsulnak az öregedési folyamatok. Nyilvánvaló, hogy ezekkel, a szervezetet károsító hatásokkal szemben a szervezetnek hatékony védekező mechanizmussal kell rendelkeznie, amely a növekvő igénybevétellel is meg tud birkózni. A közömbösítő rendszer támogatásának módszere, az étrend megfelelő összeállítása. A kutatások rámutattak, hogy a növényi eredetű élelmiszerekben zöldségek és a gyümölcsökben számos olyan összetevő, antioxidáns van, amely hatékonyan erősíti az emberi szervezet védekezését.

Ki kell emelnünk a flavonoidokat, amelyek 20-40szer hatékonyabb antioxidánsok, mint például a C és az E-vitamin!

A flavonoidok legnagyobb mennyiségben a Magyarországon is őshonos vörös bogyós gyümölcsökben, valamint azok héjjában, magjában találhatóak. A flavonoidok antioxidáns jellege megnyilvánul a rosszindulatú daganatok és az érrendszeri betegségek megelőzésében, a vérrög kialakulás gátlásában, valamint a vér koleszterinszintjének csökkentésében is. Mivel a szervezetünk számára szükséges antioxidáns mennyiséget csak napi több kilogram gyümölcs és zöldség elfogyasztásával tudnánk biztosítani, így ajánlatos antioxidánsokat, flavonoidokat tartalmazó táplálékkiegészítőket is rendszeresen fogyasztanunk.

Ezek ésszerű használatával, és növényi eredetű táplálékok gyakori fogyasztásával már egy lépést tettünk egészségünk megőrzéséért a táplálkozásunk segítségével.

quercetin

Nagy dózisú C és D vitamin bioflavonoidokkal és 84 féle ásványi anyaggal dúsítva

Kattintson az “Érdekel” gombra és kezdje el vitaminkészleteinek feltöltését bioflavonoidokkal és 84 féle ásványi anyaggal dúsított nagy dózisú C és D vitaminnal még ma!

Töltse ki Egészségtesztünket!

INGYENES

CSAK 2 percet vesz igénybe a teszt kitöltése, az eredményt emailben küldjük el.