fbpx

Mit kell tudni a flavonoidokról?4 perc olvasási idő

2020, dec 05 | Természetes gyógymódok

A flavonoidok a fotoszintézisre képes növények másodlagos anyagcsere termékei, melyek a polifenol típusú vegyületek csoportjába tartoznak. A flavonoidok főként a gyümölcsök héjában, magjában, vagy pl. a szőlő kocsányában találhatóak meg.

1936-ban Rusznyák és Szent-Györgyi igazolták, hogy a flavonoidoknak, a növényekben esszenciális szerepük van, és az emberi szervezetben vitaminszerű hatással rendelkeznek. A flavonoidok kiemelkedően pozitív hatást gyakorolnak a szív- és érrendszerre, csökkentik a koleszterinszintet, azaz mérséklik az érelmeszesedés veszélyét, növelik az érfalak rugalmasságát, és védőhatást fejtenek ki a trombózis ellen.

Stressz okozta szív- és érrendszeri betegségeket a flavonoidok rendszeres fogyasztásával megelőzhetjük. Kedvező hatásuk közül kiemelhető az antibakteriális, májvédő, vírusellenes hatás, valamint a fogszuvasodás gátlás, égés/hámsérülés esetén hámosodás serkentése.

A flavonoidok főleg az emésztő- és keringési rendszerben hatnak, és bélrendszerben szívódnak fel. A flavonoid típusú vegyületek megkötik a szabadgyököket és antioxidáns hatással rendelkeznek. A flavonoidok kiváló élettani hatását számos külföldi és hazai klinikai és laboratóriumi vizsgálat bizonyítja, de napjainkban is számos élettani és klinikai kutatás folyik, melynek során további pozitív hatásuk nyer igazolást.

quercetin

Nagy dózisú C és D vitamin bioflavonoidokkal és 84 féle ásványi anyaggal dúsítva

Kattintson az “Érdekel” gombra és kezdje el vitaminkészleteinek feltöltését bioflavonoidokkal és 84 féle ásványi anyaggal dúsított nagy dózisú C és D vitaminnal még ma!

Töltse ki Egészségtesztünket!

INGYENES

CSAK 2 percet vesz igénybe a teszt kitöltése, az eredményt emailben küldjük el.