fbpx

Probiotikumnak nevezzük azokat a baktériumokat, amelyek pozitív hatást gyakorolnak a szervezetünk egészségi állapotára és szerepet játszanak a tápanyagok lebontásában, a vitamintermelésben, az immunrendszer erősítésében és a kórokozók elpusztításában. A belek falán megtelepedő baktériumtörzseket hívjuk bélflórának, amely jótékony mikroorganizmusokból, probiotikumokból tevődik össze.

Tudta? Körülbelül húszszor annyi baktérium található az emberi testben, mint ahány sejtből áll, illetve ezek együttes súlya több mint másfél kilogramm.

 

Testünkben több baktérium található, mint emberi sejt

Ez 300-700 féle, nagyságrendileg több billiárd baktériumot jelent az emberi bőrön, a szájban és a torokban, a béltraktusban és a szülőcsatornában is. Becslések szerint ez kb. 100 milliárd baktérium, tízszer annyi, mint ahány sejtünk van.

Probiotikumnak nevezzük azokat a baktériumokat, gombákat, melyek szájon keresztül bejutva, élve elérik a vastagbelet, majd ott megtapadva (colonisatio) a gazdaszervezet számára hasznos funkciót töltenek be. Másként megfogalmazva olyan élő microbialis táplálékkiegészítők, melyek a bélflóra egyensúlyának pozitív irányú megváltoztatásával a szervezet állapotát javítják.

A probiotikumokat leggyakrabban az antibiotikumok pusztítják

Az antibiotikumok hatóanyagai a káros betegségeket okozó baktériumok mellett a hasznos baktériumokat is pusztítják. Ezek következménye, hogy elpusztulhat a bélflóra jelentős része, így a nem kívánatos (káros) baktériumok kerülhetnek túlsúlyba.

A belek és az ott élő mikroorganizmusok, egy olyan egyensúlyi állapotban vannak, amelyeket külső hatások könnyen felboríthatnak. Az emberi gyomor-bélrendszerben élő mikroorganizmusok összességének neve bélflóra. (kb. 400-500 különböző fajtájú baktériumot tartalmaz.)

Az egészséges bélflóra szerepe:
– enzimek termelése, tápanyagok emésztése, a nyomelemek hatékony felszívódása
– immunanyagok termelése (70%), fenntartó és regeneráló hatás az immunrendszerre
– K- és B-vitamin termelés
– nyálkahártyasejtek védelme és regenerációja

Miért fontosak a probiotikus mikroorganizmusok?

Beleink testünk azon részei, melyek a legközelebbi kapcsolatban vannak a külvilággal, és annak minden változására reagálnak. A bélflóra baktériumai folyamatosan változnak, közre játszik például a diéta, a környezeti tényezők vagy akár a nehéz ételek is.

Probiotikum - Biosa Flora

Egy kapszula összesen 8 milliárd baktériumot tartalmaz

A Biosa Flora ellenőrzötten ökológiailag tiszta cukormelaszon fermentált tejsavkultúrát és flavonoid kivonatot tartalmaz. A mikroorganizmusok különleges szimbiózisát tartalmazza, melyeket egy kiegyensúlyozott bélflórában találhatunk, a benne lévő antioxidánsok pedig a szervezet ellenálló képességét erősítik.

A Biosa Florában élő baktréiumkultúrák:

  1. Lactobacillus acidophilus
  2. Bifidobacterium lactis
  3. Streptococcus thermophilus
  4. Lactobacillus casei
  5. Lactococcus lactis
  6. Bifidobacterium longum
  7. Lactobacillus rhamnosus
  8. Ligilactobacillus salivarius

 

Válassza a természetes, Biosa Flora-t, amely segít...

Összetevők:
Élőflóra komplex (baktérium kultúrák: B. lactis, B. longum, L. acidophilus, L. casei, L. rhamnosus, L. salivarius, L. lactis, S. thermophilus, Flavin7 Bioflavonoid complex (vörös szőlő mag-héj szárítmány, cirok mag-héj szárítmány, feketeszeder mag-héj szárítmány, feketecseresznye héj szárítmány, feketeribizli mag-héj szárítmány, pirosribizli mag-héj szárítmány, szilva héj szárítmány, almahéj szárítmány), kapszula borítása: zselatin

A kapszula széthúzható és a benne lévő tartalom anélkül is elfogyasztható.

Hatóanyagok az ajánlott napi bevitelben:
Élőflóra szám     8 x 109 CFU
(8 milliárd aktív sejt)
Össz polifenol 53,38 mg
Ebből:
– flavonoid 37,38 mg
– rezveratrol 0,05 mg

A leghatékonyabb eredmény elérése érdekében a termék folyamos, kúraszerű (minimum 3-4 hónapos) fogyasztása ajánlott. Hosszú távú fogyasztását is javasoljuk, mert természetes összetevői jótékonyan hatnak a szervezetre, nem okoznak túladagolási tüneteket.

Javasolt alkalmazás: 1 kapszula/nap
Gyermekeknek 2 éves kortól, napi 1 kapszula fogyasztása ajánlott.

Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Kiszerelések és csomagok

90 napos bélflóra kúra

A csomag tartalma:
– 3 doboz Probiotikum – Biosa Flora

1 főre 90 napra elegendő (1 db kapszula/nap)

Most 19 500 Ft helyett mindössze

17 700 Ft!

Válassza a gazdaságosabb kedvezményesebb költséghatékonyabb 3 db-os csomagot, és takarítson meg 10%-ot!

Csak napi 196 Ft! Ez a legjobb ajánlat! 🙂

Probiotikum
Biosa Flora 2x30 db-os kiszerelés

1 főre 60 napra elegendő (1 db kapszula/nap)

Ára: 13 000 Ft

Probiotikum
Biosa Flora 30 db-os kiszerelés

1 főre 30 napra elegendő (1 db kapszula/nap)

Ára: 6 500 Ft

A Biosa Flora Probiotikum kiemelkedő minőségű és 100% természetes alapanyagokból készül, megfelel a legszigorúbb elvárásoknak és előírásoknak.

Garantáltan tiszta és rendezett gyártási környezet: a szennyeződések kizárva, Önt nem érhetik meglepetések! Ennek bizonyítéka HACCP tanúsítványunk, amely egy olyan magas minőségi és biztonsági kockázatelemző rendszer, ami az előírtaknak megfelelően biztosítja a termék előállításának rendezett, tiszta körülményeit.

A garancia, hogy folyamatosan, kimagasló minőségben készülnek termékeink a gyártósorokon! GMP tanúsítványunk, azaz „jó gyártási gyakorlat” kezeskedik efelől, amely a helyes feldolgozási folyamatokra és üzemeltetési gyakorlatra, gyártási körülményekre vonatkozó szigorú szabályozás! Enélkül szabályozatlan volna afolyamat, amely a termék útját végigkíséri, az alapanyagok előkészítésétől, a csomagolásig.

Termékeink állandó, kiemelkedő minősége garantált: így nem fordulhat elő, hogy alacsonyra kerül a mérce – Önt nem érheti csalódás! Az ISO 9001:2009-es szabvány biztosítja a gyártó minőségbiztosítással és minőségirányítással kapcsolatos magas szintű elvárásainak való megfelelést.

Ez a termék NEM „megfoghatatlan”! Termékünk forgalomba helyezését az Országos Gyógyszerészeti és Élelmiszer-egészségügyi Intézet engedélyezte és szakvéleményezte, így az Ön számára is elérhetővé vált ez a tesztelt, garantáltan adalék- és konzerváló anyagoktól mentes termék.

Kosár