fbpx
Flavonoidok és a rezveratrol ideális kombinációja, kiváló anto- és procianidin forrás

Flavonoidok és a rezveratrol ideális kombinációja, kiváló anto- és procianidin forrás

Az egészséges életmód elengedhetetlen része a táplálkozásunkban és ételeinkben található értékes összetevők kiaknázása. Az egyik legizgalmasabb és legérdekesebb csoport ezek közül a flavonoidok és a rezveratrol, amelyek rendkívül előnyös hatásokkal rendelkeznek az egészségünk szempontjából. Ez a két vegyület nemcsak rendkívül hatékony antioxidánsok, hanem számos más jótékony hatással is rendelkeznek a testünk számára.
4 perc olvasási idő

bővebben
Tavaszi fáradtság, vagy tavaszi frissesség?

Tavaszi fáradtság, vagy tavaszi frissesség?

Ez itt a kérdés! Fáradtak vagy inkább frissek szeretnénk lenni tavasszal? Miénk a választás és miénk annak a felelősége is, hogy mit teszünk a döntésünk mellett vagy ellen. Bármit is teszünk minden tél után elérkezik a tavasz, és csak rajtunk múlik, hogy milyen bőrben talál ránk.
5 perc olvasási idő

bővebben
Pegaga – Ősi életelixír a Távol-Keletről

Pegaga – Ősi életelixír a Távol-Keletről

Ha azt mondanánk, létezik egy szer, amely gátolja az ­öregedést, fokozza az agyműködést, hatékony bőrbetegségek ellen, leszámol a húgycsőgyulladással és a veseproblémákkal, sőt még a narancsbőr ellen is felveszi a kesztyűt, bizonyára hitetlenkedve fogadná a hírt. Hát még akkor, ha megtudná, hogy ez a csodaszer egy egyszerű vadon termő gyógynövényben található, amelynek megdöbbentő erejét a Kínai Medicina és az ajurvédikus gyógyászat már több mint 5000 évvel ezelőtt felfedezte.
7 perc olvasási idő

bővebben
Ősi gyógymód a tányéron – Ajurvéda

Ősi gyógymód a tányéron – Ajurvéda

Szeretné, ha ételeivel nem csupán ízlelőbimbóit kényeztetné, hanem a tányérjára kerülő falatokkal az egészségét, testi-lelki harmóniáját is erősítené? A Távol-Keleten már évezredek óta az élelmiszerre, mint gyógyszerre tekintenek. Egy elcsépelt mondás: Nem azért élünk, hogy együnk, hanem azért eszünk, hogy éljünk. Ezzel a mondattal jellemezhető legjobban az indiai ajurvédikus táplálkozás.
13 perc olvasási idő

bővebben
Nyers egészség

Nyers egészség

A nyers koszt, olyan étrend, ami egyszerre képes egyensúlyt teremteni az egészségünkben, a testsúlyunkban és az egész életünkben. Manapság sokan nem csupán divatból, hanem egészségügyi megfontolásokból választják a részleges vagy teljes húshagyó életmódot. Fontos azonban megemlíteni, hogy a Vega filozófia lényege elsősorban az erőszakmentes élet, valamint a vallási és ökológiai szempontok. Megfigyelhető, hogy míg Keleten döntően ilyen alapokon nyugvó, ősi tradícióval rendelkező vegetarianizmus él, addig a nyugati világ elsősorban a civilizációs betegségek elkerülése, vagy kikúrálása céljából fordul e felé az életmód felé.
12 perc olvasási idő

bővebben
Makrobiotika – a hosszú, egészséges élet titka

Makrobiotika – a hosszú, egészséges élet titka

Jelentése: hosszú élet. Két görög eredetű szóból származó kifejezés, melyben a makro – nagyot, hosszút, a biosz életet jelent. Ez a táplálkozásmód a Tao életfilozófiáján alapul, aminek lényege a testi -lelki – szellemi egyensúly elérése úgy, hogy a természet rendjéhez és az univerzum törvényeihez igazodunk.
10 perc olvasási idő

bővebben
Szoptatás mesterfokon

Szoptatás mesterfokon

Ma már tudjuk, hogy a genetikai adottságok és a pszichés tényezők rendkívül erősen befolyásolják a tejtermelődést, és nem kell sem lenézés, sem törvényi ítélkezés ahhoz, hogy egy szerető édesanya számára a kedvezőtlen helyzet már önmagában elég nagy büntetéssé váljon. Arról nem is beszélve, hogy a szoptatás minősége mind fizikai, mind lelki értelemben meghatározó a született gyermek számára.
8 perc olvasási idő

bővebben
Ne fogyózz, lúgosíts!

Ne fogyózz, lúgosíts!

Ma már köztudott, hogy szervezetünk savbázis egyensúlyának állapota szoros összefüggésben van testsúlyunkkal. Azonban azt még kevesen tudják, hogy minek köszönhető ez az összefüggés és hogyan normalizálhatjuk szervezetünk pH értékét az­ideális súly elérése és nem utolsósorban egészségünk megőrzése érdekében.
9 perc olvasási idő

bővebben
A napfény íze – klorofill

A napfény íze – klorofill

A klorofill a zöld növényeknek azon anyaga, amely a napsugárzás energiáját elnyeli, és közvetíti a növényi sejtben végbemenő szintetikus folyamatokat. Viaszállományú, rendkívül érzékeny vegyület, amely már a levegő és a fény enyhe hatásaira is megváltozik. Neve a görög chloros = zöld és phyllon = levél szavakból származik.
4 perc olvasási idő

bővebben
Gyógyító lúgosítás

Gyógyító lúgosítás

Legtöbbünk szervezete többé-kevésbé elsavasodott állapotban van, és anélkül, hogy tudnánk róla rongálódik. Az elsavasodás előbb-utóbb betegség formájában nyilvánul meg. A túlsavasodás folyamatában, annak ellenére, hogy szervezetünk védekezik ez ellen, testünk belső egyensúlya felborul, mert a savak megkötésére bevetett tartalékaink egy idő után kimerülnek és a savasodás sejtszintű károsodáshoz vezet, melynek tünetei már különféle betegségek formájában jelenhetnek meg.
10 perc olvasási idő

bővebben