Nyers egészség
A nyers koszt, olyan étrend, ami egyszerre képes egyensúlyt teremteni az egészségünkben, a testsúlyunkban és az egész életünkben. Manapság sokan nem csupán divatból, hanem egészségügyi megfontolásokból választják a részleges vagy teljes húshagyó életmódot. Fontos azonban megemlíteni, hogy a Vega filozófia lényege elsősorban az erőszakmentes élet, valamint a vallási és ökológiai szempontok. Megfigyelhető, hogy míg Keleten döntően ilyen alapokon nyugvó, ősi tradícióval rendelkező vegetarianizmus él, addig a nyugati világ elsősorban a civilizációs betegségek elkerülése, vagy kikúrálása céljából fordul e felé az életmód felé.
12 perc olvasási idő
Fáradt szegény, mert vérszegény
Szervezetünk vérszegénysége többféle okból kifolyólag is kialakulhat. Leggyakoribb a vashiányos vérszegénység, ami eleinte banális problémának tűnhet, de nagyon hamar válik további rendellenességek okozójává. Vérszegénységről akkor beszélhetünk, amikor a vér vörösvérsejtjeinek száma a normálisnál kevesebb, vagy a vörösvérsejtek nem tartalmaznak elegendő hemoglobint. Utóbbi egy vasban gazdag fehérje, mely egyébiránt a vér vörös színét is okozza, és a tüdőből a szövetekhez történő oxigénszállítást végzi.
9 perc olvasási idő
Idősen is egészségesen!
Az öregedés folyamata részben genetikailag meghatározott, személyre szabott, egyénenként változik és kombinálódható bizonyos osztályrészül kapott betegségekkel is. Ennek ellenére létezik egészséges megöregedés, melynek lehetősége bizonyos mértékben rajtunk és környezetünkön múlik. Aki ismeri a testi és lelki erő kultúráját, ami a minden téren jellemző mértéktartást, egészséges táplálkozást, testmozgást és lelki békét jelent, annak lehetősége van nagyobb nehézségek nélkül időssé válni.
7 perc olvasási idő
A hajhullás ellen természetesen
A vitaminoknak és nyomelemeknek elengedhetetlenül fontos szerepük van a haj minőségének alakulásában, és a hajhullás megelőzésében. Mivel a téli hónapokban a szervezet alapvetően kevesebb jótékony hatóanyaghoz jut, fontos, hogy a megfelelő élelmiszereken kívül, táplálék-kiegészítők formájában pótoljuk a felmerülő hiányt.
9 perc olvasási idő
Szelén (Se) – influenza, szív- és daganatos betegségek megelőzésére
A szelén segítségével szívünk egészsége is megóvható, megelőzhetőek a daganatos megbetegedések, sőt a termékenység is fokozható. Az őszi-téli időszakban gyakori vírusos eredetű megbetegedések, náthás tünetek enyhítésére, a házipatika jól bevált módszere, a fokhagyma különböző formában történő fogyasztása. Természetesen nem az erős illat az, ami ezután a vírusokat távol tartja, az egyik ok, a fokhagyma szelén tartalma.
4 perc olvasási idő
Szeder, avagy a Rubus frocticosus
A szeder az egyik legrégebben említett gyógynövény. Már i.e. 400-ban, Hippokratész korában is feljegyezték jótékony hatását. Az 1500-as években a patikusok tudták, hogy védi a fogínyt, valamint állatok fekélyeinek kezelésére is használták.
4 perc olvasási idő
Cink: Az elfeledett nyomelem
A cink a kórokozók elleni védelemben töltenek be fontos szerepet, cink által fokozott aktivitást mutatnak, ezáltal elősegítve a sebgyógyulást.
9 perc olvasási idő
Q10 koenzim, a szabad gyökök ellen
A Q10 koenzim vitaminhoz hasonló anyag, ami a májban keletkezik, mint a koleszterin termelés mellékterméke. A koenzim Q10 hívei azt mondják, e készítmény védi a sejtek membránját, védi a sejtekben az anyagcsere központ (mitochondrium) hártyáját, megakadályozza az LDL-koleszterint oxidáló ún. „szabad gyökök” hatását
10 perc olvasási idő
Aszkorbinsav, avagy a C-vitamin
Az aszkorbinsav a sejtek biokémiai folyamataiban, mint hidrogéndonor vesz részt, ez adja meg elsőrendű biológiai jelentőségét. 85%-a szívódik fel. Elősegíti a vas felszívódását a bélrendszerből. Az aszkorbinsavat számos állatfaj szintetizálja, ugyanakkor az ember és néhány állatfaj nem képes erre.
11 perc olvasási idő
A pihentető alvás rejtelmei
Alvásunk mennyisége és minősége, mint szervezetünk egyik alapszükségletének kielégítettségi mutatója meghatározza mindennapjainkat, a munkánkban és a magánéletünkben egyaránt.
13 perc olvasási idő