fbpx

INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FT FELETT | KEDVEZŐ SZÁLLÍTÁS 15 000 FT FELETT

INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FT FELETT | OLCSÓ SZÁLLÍTÁS 15 000 FT FELETT

Tavaszi fáradtság, vagy tavaszi frissesség?

Ez itt a kérdés! Fáradtak vagy inkább frissek szeretnénk lenni tavasszal? Miénk a választás és miénk annak a felelősége is, hogy mit teszünk a döntésünk mellett vagy ellen.

Bármit is teszünk minden tél után elérkezik a tavasz, és csak rajtunk múlik, hogy milyen bőrben talál ránk. Ha nem szeretnénk, hogy az első tavaszi napsugár megvilágítsa szervezetünkben a télen lerakódott port és makacsul megtelepedett porcicákat, akkor bizony nagytakarításra van szüksége nem csak lakásunknak, de lelkünk templomának, azaz testünknek is. Ha a téli hónapok után bele látnánk saját szervezetünkbe, valószínűleg szomorúan vennénk tudomásul, hogy a friss üde ragyogást, elhomályosítják, elfedik a különféle méreganyagok lerakódásai, és általában a zsírpárnák is megnövekednek ilyenkor, aminek a nők többsége nem örül. Mindezek következtében előtör rajtunk a jól ismert tavaszi fáradság.

No de semmi vész, mint, ahogy a lakásunkat is ki tudjuk takarítani, úgy a szervezetünket is, csak meg kell találnunk hozzá a különféle „tisztítószereket”.

Csökkent védelem

A megfelelő megoldás megtalálásához azonban, mindenekelőtt meg kell vizsgálnunk a tavaszi fáradtságokát. A hideg téli hónapokban több kalóriát igénylünk, több állati eredetű terméket fogyasztunk, kevesebbet mozgunk, mint az év többi időszakában. Ezért felhalmozódnak a salak anyagok szervezetünkben, melynek kémhatása ezáltal kémsavas irányba tolódik el. Télen a gyümölcsök és zöldfélék is veszítenek vitamintartalmukból, ebből adódóan hiányok léphetnek fel elsősorban vízben oldódó vitaminokból és antioxidánsokból. Ugyanakkor a tavaszi fáradtság nem csak fizikai okokkal magyarázható. A téli hónapokban lelkünkre is rányomja bélyegét a korai sötétedés szomorú hangulata.

Így, amikorra már több a napos órák száma, csábít a tavaszi levegő, a rügyező fák és bokrok látványa, rémülten tapasztalhatjuk, hogy nem vagyunk elég jó erőben. Ez a gyengébb állapot kedvez a vírusoknak és baktériumoknak, amik tömegesen támadják meg a legyengült immun rendszerű embereket. Azt, hogy télvíz idején mennyire csökkent szervezetünk védelme, manapság már nagyon könnyen ki lehet mutatni speciális vizsgálatokkal, akár egyetlen vércseppből. Sőt ilyen módon a tavaszi fáradtság pontos okai is kideríthetők, a szervezetben lévő számos vitamin, ásványianyag, és nyomelem szintjéből, illetve az antioxidás szintből és a salakanyagok lerakódásának mértékéből.

Személyre szabottan

Legjobb azonban, ha nincs szükség semmiféle méricskélésre, mert folyamatosan odafigyelünk szervezetünk tisztántartására, és ilyenkor tavasszal elvégezzük a nagytakarítást is. Erre a különféle a tisztítókúrák a legalkalmasabbak, melyek megválasztásánál mindig figyelembe kell venni az egyén egészségi állapotát, esetleges betegségét, szedett gyógyszereit. A hosszabb tisztítókúráknál változhat a vérnyomás, a vércukorszintje, mobilizálódnak a salakanyagok, és ezek a folyamatok esetleg átmeneti állapotrosszabbodáshoz vezethetnek, ami okozhat fejfájást, migrént, alvás zavart, ízületi fájdalmakat, pattanásokat. Ezek a tünetek rövid idő alatt, a tisztulás előrehaladtával fokozatosan elmaradnak visszatér a fittség, a rugalmasság, a felhőtlen egészség.

Tavaszi nagytakarítás

A szervezet tisztítási folyamata több összetevőből és több lépésből áll. Méregtelenítés az első lépés, mert a salakanyagokkal felhalmozott szervezet nem képes az újonnan beérkező hatóanyagokat megfelelően feldolgozni és beépíteni. Ehhez legjobb, ha napi 3 liter tiszta vizet fogyasztunk, illetve 1:2 arányban hígított gyümölcs- valamint zöldség leveket. Figyelem! A hígítatlan frissen facsart levek nagy mennyiségben ártalmasak a gyomornak! 1-2 napos léböjtkúrát vagy gyümölcsnapokat is beiktathatunk a méregtelenítés érdekében. Amennyiben fogyni is szeretnénk, orvosi felügyelet mellett végzett 1-2-3 hetes léböjtkúra is lehetséges. A szervezet lúgosítása azért fontos, mert az elsavasodott szervezet fáradékony és hajlamosabb a megbetegedésre.

Megosztanád cikkünket?

Facebook
Email
WhatsApp
Mentés

Legfrissebb blogbejegyzéseink

A kőtörő fű titkai: hogyan segíthet ez a csodanövény a vesekövek és egyéb betegségek ellen

Halkollagén vagy Marhakollagén? Melyiket válasszuk?

Hogyan küzdd le a tavaszi fáradságot

Kosár