fbpx

INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FT FELETT | KEDVEZŐ SZÁLLÍTÁS 15 000 FT FELETT

INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FT FELETT | OLCSÓ SZÁLLÍTÁS 15 000 FT FELETT

A napfény íze – klorofill

A klorofill a zöld növényeknek azon anyaga, amely a napsugárzás energiáját elnyeli, és közvetíti a növényi sejtben végbemenő szintetikus folyamatokat. Viaszállományú, rendkívül érzékeny vegyület, amely már a levegő és a fény enyhe hatásaira is megváltozik. Neve a görög chloros = zöld és phyllon = levél szavakból származik.

A klorofilmolekula, nagyon hasonlít a vérben lévő hemoglobinmolekulában található hem részhez, azzal a különbséggel, hogy nem vasatomot, hanem magnéziumot tartalmaz. Ez a hasonlóság, már önmagában érthetővé teszi, miért is van szüksége szervezetünknek klorofillra, amit éppen emiatt a hasonlóság miatt a növények vérének is neveznek. Ezt a zöld fotoszintetikus pigmentet, amely a növények fotoszintézisének fényfázisa során a napfényből szív fel energiát, minden fotoszintetizáló növény tartalmazza, de a sötétzöld színű zöldségekben, fűfélékben, algákban található meg nagyobb mennyiségben klorofill létezik, legfontosabb közülük az a klorofill.

Vérré válik

Nem véletlen, hogy az egészséges táplálkozás alapkövei közül sohasem hiányozhattak a zöldnövények, melyek értékes tápanyaggal töltik fel a szervezetet: könnyen felszívódó vitaminokkal, aminosavakkal, rosttal, klorofillal, enzimekkel és ásványokkal, amik segítenek semlegesíteni a vérben és a szövetekben levő savakat.

– A zöldnövényekből származó klorofillt évszázadok óta, a világ különböző tájain alkalmazzák méregtelenítés céljából. Az ezzel kapcsolatos kísérletekből kimutatták, hogy a klorofill közömbösítheti az étkezés során a májba és a vékonybélbe jutó kémiai rákkeltő anyagokat, mielőtt azok kárt tehetnének a szervezetben.

– Ma már köztudott, hogy a klorofill az egyik legjobb természetes lúgosító anyag, így kiemelt szerepe van a szervezet pH értékének normalizálásában. Az elsavasodott szervezet a kóros elhízáson és fogyáson kívül számtalan betegség táptalaja, melyeknek kialakulását megelőzhetünk a klorofill segítségével.

– Szervezetünk rendkívüli tulajdonsága, hogy ki tudja cserélni a klorofill középső atomját, a magnéziumot vasra, így vért alakít ki és épít fel.

– A klorofill segíti a vér oxigénmegkötő képességét, a vérképzést, antioxidáns hatású, és hatékony szerepe van a kalcium-kövek lebontásban is.

– Fontos tudni, hogy a kalcium nem csak a csontritkulás megelőzésében, hanem szervezetünk sav-bázis egyensúlyának megőrzésében, tehát az említett pH egyensúly megteremtésében is fontos szerepet játszik. Az oxigén pedig javítja az agy működését.

– A klorofill magukat a véredényeket tágítja ki, ezáltal a vérnyomásban és a szívbetegségekben is hatásos, mivel javul a vérkeringés, és a sejtek vérellátása.

– Jótékony hatása kimutatható reumás ízületi panaszok, köszvény esetén is.

– Elűzi a testszagot, megszüntet a rossz leheletet, enyhíti a torokfájást.

– Eddig felsorolt erényei mellett, a klorofill ellenállóbbá teszi a sejteket a baktériumokkal szemben, elősegíti a sebgyógyulást, segít a gyomorfekély kezelésében és szabályozza a bélműködést, csökkenti a fáradtságot, valamint erőteljes antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása van.

Megosztanád cikkünket?

Facebook
Email
WhatsApp
Mentés

Legfrissebb blogbejegyzéseink

A kőtörő fű titkai: hogyan segíthet ez a csodanövény a vesekövek és egyéb betegségek ellen

Halkollagén vagy Marhakollagén? Melyiket válasszuk?

Hogyan küzdd le a tavaszi fáradságot

Kosár