fbpx

INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FT FELETT | KEDVEZŐ SZÁLLÍTÁS 15 000 FT FELETT

INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FT FELETT | OLCSÓ SZÁLLÍTÁS 15 000 FT FELETT

Aloe vera, a sivatag lilioma

Az Aloe Veráról sokat hallani mostanában, mintha valami új gyógynövényre bukkantunk volna mostanában. Pedig az Aloe Verát már ősidők óta használják gyógyításra.

A kínai orvosok akupunktúrás tűként is használták a tüskéit. Számos ősi civilizáció Istenként, az amerikai indiánok szentként tisztelték ezt a növényt. Agyagtáblák, papirusz tekercsek, Ószövetségi utalások az első írásos igazolások alkalmazásáról. Kleopátra bőrének frissessége is ennek a növénynek volt köszönhető. (a szamártej rosszindulatú pletyka – a szerk.)

A Templomos Lovagok hosszú életének titka a legendás „Jeruzsálemi Elixír”, amely Aloe, kender és pálmabor keveréke. Hippokratesz, Arisztotelesz, Celsius, Avicenna, majd Paracelsus, mint a görög, római és keleti orvoslás nagyjai, valamint a hindu ayurvedikus orvoslás nagyra értékelte az Aloe gyógyító erejét. A keresztes háborúk idején a harcosok sebeinek gyógyítására használták, míg a spanyol hódítások idején az alultáplált tengerészek életmentő eledele lett. A szervezetünket alkotó 350 féle vegyületből, 240 féle megtalálható az Aloéban is. Ami a legcsodálatosabb benne az, hogy ezeknek az alkotórészeknek az egymáshoz viszonyítottaránya a lehető legjobban igazodik a szervezetünk eredetijéhez, igényeihez.

Komoly tudású gyógyszerészek, hosszú évek kitartó munkájával sem tudnák előállítani ennek a mesterséges megfelelőjét. Hiába, sokszor bebizonyosodott már, a természetnél nincs jobb vegyész.

Az aloe vera tartalmazza:

– Az összes vitamint (kivéve a D-vitamin)

– 20 fontos ásványianyagot (kalcium, kálium, vas, mangán, magnézium, réz, króm, cink)

– 18 féle aminosavat, szénhidrátokat és rostokat

– Vírus-, baktérium- és gombaölő anyagokat

– Fontos enzimek és növényi hormonokat

Aloe tehát képes pótolni azokat a tápanyagokat, amelyek az élelmiszereinkből hiányoznak, vagy hiányozhatnak!

Az Aloe Vera a „cserépben lévő orvos”

Kiemelkedő a sejtregeneráló hatása

A sejtregeneráló, sebgyógyító hatása rendkívül jól érvényesül sérülések esetén (égés, vágás, horzsolás, harapás, műtét), de használható kozmetikai célokra is ránctalanító, bőrmegújító, “fiatalító” hatása miatt. Az Aloe fogyasztásakor a sejtregeneráló hatás tetten érhető a fekélyek, az emésztőrendszer gyulladásos elváltozásainak gyors javulásának hátterében is.

Immunrendszer regeneráló

Enzim és rosttartalma révén megtisztítja a vékonybél felszívó felszínét. A kesztyűujj-szerűen kidomborodó bélbolyhocskák közül eltávolítja az oda letapadt zsírban oldott vegyszermaradványokat. Ezáltal a vékonybél felszívó felszíne visszanyeri eredeti nagyságát. Ezt a hatást még ez idáig semmilyen más gyógynövény esetében nem tapasztalták meg, nincs más tisztító kúra, ami ilyen kíméletesen és hatékonyan meg tudná tisztítani a vékonybél felszívó felszínét. Mivel az immunrendszerünk sejtjeinek kb. 70 %-a a belek falában található, az Aloe közvetlenül el tudja látni az immunsejteket a benne található tápanyagokkal. Így helyzetbe hozza az immunrendszert, hogy hatékonyabban működhessen.

Az aloe vera nyirok, emésztés serkentő

Az elfogyasztott Aloe nem csak megtisztítja a belek belső falát a szennyeződésektől, de a tisztítás után regenerálja a felszívóhám esetleges sérüléseit. Ezzel megakadályozza olyan anyagok felszívódását, amelyeket az immunrendszer idegenként kezelne, nem ismerne fel. Ez a hatás az ételallergiák megelőzéséért és kivédéséért felelős.

Az Aloe enzimtartalma révén tökéletesíti a fehérjék emésztését és ezáltal megakadályozza azt, hogy az immunrendszer számára idegen fehérjék a keringésbe jussanak.

Az alo vera méregtelenítő hatású

Az aloe kiváló májsejtregeneráló hatása révén segíti a szervezetet megszabadulni a felesleges vegyszermaradványoktól, mivel javítja a máj és a vese méregtelenítő működését.

Fájdalom csillapító

Az Aloe Vera fogyasztása egyes ízületi elváltozások, gyulladások esetén nem csak gyulladácsökkentőként bizonyulhat hatásosnak! Bizony a fájdalom csillapitására ugyanúgy ajánlható. Ha kiegészítő kezelést választunk, szinte minden megbetegedés esetén kihasználhatjuk az Aloe Vera hatékony vírusellenes, baktériumölő, csíraölő, gombaölő hatását!

Megosztanád cikkünket?

Facebook
Email
WhatsApp
Mentés

Legfrissebb blogbejegyzéseink

Daganat kezelése gyógynövényekkel

Rák elleni vitaminok: Életmentő mikrotápanyagok?

Kosár