fbpx

INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FT FELETT | KEDVEZŐ SZÁLLÍTÁS 15 000 FT FELETT

INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FT FELETT | OLCSÓ SZÁLLÍTÁS 15 000 FT FELETT

Arany, a mitikus fém

Az arany a periódusos rendszer 79. eleme, a természetben elemi állapotban előforduló jellegzetesen sárga nemesfém.

Az ősi egyiptomiak már 5000 évvel ezelőtt fogyasztottak aranyat mentális, testi és spirituális tisztítás céljából. Úgy tartották, hogy az arany stimulálja az életerőt.

Évezredek óta használják ékszerek, dísztárgyak készítésére, az ókor óta fizetőeszköz. A tengerekben oldott állapotban mintegy 1 trillió tonna arany található, ennek kinyerésére alkalmas technológia jelenleg még nem létezik. Mivel az arany közömbös elem és jól vezeti az áramot, elektronikus alkatrészekbe is beépítik. Más anyagokkal alig reagál, ellenáll a korróziónak. 1885 óta alkalmazzák a kolloid aranyat az alkoholizmus kezelésére, a későbbiekben pedig koffein- és szénhidrátfüggőség csökkentésére.

Dr. Robert Koch 1905-ben orvosi Nobel-díjat kapott felfedezéséért, hogy a TBC-t okozó baktérium arany jelenlétében nem életképes. Az aranytartalmú készítményeket 1927 óta használják az ízületi betegségek gyógyítására 2002-ben ausztrál és új-zélandi kutatók arany és ezüst felhasználásával olyan rákellenes gyógyszert fejlesztettek ki, amely állatkísérletekben a rákos sejteket hatékonyan pusztította el anélkül, hogy az egészséges sejteket megtámadta volna.

Megosztanád cikkünket?

Facebook
Email
WhatsApp
Mentés

Legfrissebb blogbejegyzéseink

Daganat kezelése gyógynövényekkel

Rák elleni vitaminok: Életmentő mikrotápanyagok?

Kosár