fbpx

INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FT FELETT | KEDVEZŐ SZÁLLÍTÁS 15 000 FT FELETT

INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FT FELETT | OLCSÓ SZÁLLÍTÁS 15 000 FT FELETT

Aranykolloid vs. ezüstkolloid – melyiket mire?

A természetgyógyászatban az ezüst- és az aranykolloid egyaránt hasznos oldat, rengeteg jótékony hatással bírnak az emberi szervezetre. Ezeknek a fémeknek már az ókorban felfedezték gyógyító tulajdonságait. A görögök és rómaiak az ezüst baktériumölő tulajdonságait vették észre, míg az egyiptomiak az arany nyugtató hatását tapasztalták meg. Ezért is hordtak a fáraók sok aranyat.

Mi is az a kolloid?

A kolloidok apró, nanoméretű részecskék, amelyek át tudnak hatolni a sejtfalon, így hatásaikat a sejten belül és kívül is ki tudják fejteni. Ezeknek a részecskéknek az átmérője 0,01-0,001 mikron között mozog, ami annyira kicsi, hogy állandó közegben lebegő állapotban tudnak maradni. Ez azt jelenti, hogy állandóan mozgásban vannak és ütköznek egymással. Így a kolloidokat az emberi szervezet könnyebben felszívja és hatékonyabban a hasznosulásuk.

Az arany nem csak remek kiegészítő, de harmonikusabbá is tesz

Az aranykolloidot legelőször Michael Faraday kémikus tudta előállítani 1857-ben, de már alkimisták is kísérleteztek vele a középkorban. Italokba keverték az aranyat, ízületi fájdalmak enyhítésére és a hangulat javítására szánták.

A ma kapható aranykolloidban valódi arany részecskék találhatóak, amelyek jobb esetben szűrt vízben oldanak fel. Hasznosulása maximális, továbbá az oldat:

  • javít a szív- és érrendszer állapotán,
  • csökkenti a gyulladást,
  • nyugtató hatással bír,
  • csillapítja az ízületi fájdalmakat,
  • növeli a fizikai teljesítményt,
  • fokozza az agy teljesítőképességét és a memória működését.

Az arany harmonizáló hatást fejt ki a szervezetre, idegnyugtató, így depresszió, szorongás enyhítésére is kiváló. Kutatások pedig kimutatták, hogy az ADD (figyelemhiányos rendellenesség) és ADHD (figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar) esetén fokozható a koncentrációképesség. Sőt, a fokozott figyelem és memóriajavító hatásai miatt rendszeres az aranykolloid rendszeres fogyasztása IQ-szint növekedést is okozhat. Az aranykolloid két legismertebb tulajdonsága mégis a „fiatalító” és regeneráló hatás.

Habár mindkét oldat kolloid részecskékben tartalmazza ezeket a fémeket, de hatásban teljesen eltérnek egymástól. Míg az arany a szívre, az idegrendszerre van hatással, addig az ezüst az immunrendszert vértezi fel a baktériumok és vírusok ellen. Szóval térjünk is át az ezüstkolloidra.

Már a középkorban is kihasználták az ezüst baktériumölő képességét

Az ókorban már felfedezték jótékony hatásait, például ezüst edényekben tartották italaikat, melyek így hosszabb ideig frissek maradtak. Aztán a középkorban is kihasználták az ezüst baktériumölő képességét. Ezüstkupából ittak, és felfigyeltek rá, hogy egy ezüstérme beleejtése és tárolása tejbe vagy vízbe meg hosszabbítja a folyadék frissességét, tartósságát. A XIV. századi nagy pestisjárvány alatt a tehetősebb szülők ezüstkanalat adtak gyerekeiknek, hogy azt szopogatva pusztítsák a kórokozókat.

Az ezüst igazi katona a baktériumokkal szemben

Az ezüst felhasználása az orvostudományban évezredekre nyúlik vissza, és a tudósok már régóta tudják, hogy a fém erős antibakteriális szer. Így a zombi apokalipszis már nem csak rémtörténet lehet egyes baktériumok számára. Új kutatások azt mutatják, hogy mikrobákat elpusztító ezüstoldatnak kitéve a káros baktériumcsírák „zombivá válhatnak”, haláluk után is eltüntethetik élő társaikat. Az eredmények megmagyarázhatják az ezüst tartós antibakteriális hatását, és javíthatják az olyan orvosi termékek teljesítményét, amelyek megvédenek minket a káros kórokozóktól.

Az ezüst úgy fejti ki jótékony hatását, hogy az egysejtű élőlényekbe (baktériumok, gombák, vírusok, paraziták) kerülve gátolja azoknak az enzimeknek a működését, amelyek a kórokozók anyagcseréjében részt vesznek. Így a kórokozók elpusztulnak. Ezenkívül, az ezüst károsítja a vírusok fehérjeburkának szerkezetét, ezáltal szaporodásra képtelenné teszi őket, így segíti kiürülésüket a szervezetből. Mivel a szervezetbe bevitt nano illetve kolloid ezüst a vékonybélben felszívódik, nem érinti a vastagbélben élő szervezetbarát baktériumokat.

A legújabb eredmények arról számolnak be, hogy az ezüst még olyan komoly vírusfertőzések esetén, mint HIV, Lyme kor, herpesz is hatékonynak bizonyul. Az orvosi műszerek elkészítésénél is komoly szerepet kap az ezüst baktériumblokkoló hatása miatt.

Megosztanád cikkünket?

Facebook
Email
WhatsApp
Mentés

Legfrissebb blogbejegyzéseink

Daganat kezelése gyógynövényekkel

Rák elleni vitaminok: Életmentő mikrotápanyagok?

Kosár