fbpx

INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FT FELETT | KEDVEZŐ SZÁLLÍTÁS 15 000 FT FELETT

INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FT FELETT | OLCSÓ SZÁLLÍTÁS 15 000 FT FELETT

Kémiai tulajdonságai: Az ezüst a levegőn nem oxidálódik, oxigénnel még az izzás hőmérsékletén sem egyesül. Kénes környezetben azonban megfeketedik, mert felületén először barnás, majd kékes-fekete ezüst-szulfidból álló bevonat keletkezik.

Az ezüst alkalmazási területei: gyógyászat, fogtechnika, vegyipar, fototechnika, villamosipar, elektrotechnika, műszeripar, és a díszműáruk, ékszerek készítésére használják. Valamennyi fém közül a legjobb elektromos és hővezető. A színezüstöt az elektrotechnikában, a műszeriparban, fototechnikában, valamint laboratóriumi célra használják. Számos ezüstötvözet az ipar és az ékszergyártás fontos alapanyaga. Jól ötvöződik a rézzel, cinkkel, kadmiummal nikkellel, ólommal, ónnal, és a nemesfémekkel és a higannyal amalgámot képez. A rézhez hasonlóan megolvadt állapotban a levegő gázait oldja, majd lehűléskor az oldott levegő a megdermedt fémet lyukacsossá teszi.

Az ókori görögök és rómaiak már felhasználták az ezüst jótékony hatását: ezüst edényekben tartották italaikat, melyek így hosszabb ideig frissek maradtak. Aztán a középkorban is kihasználták az ezüst baktériumölő képességét. Ezüstkupából ittak, és felfigyeltek rá, hogy egy ezüstérme beleejtése és tárolása tejbe vagy vízbe meg hosszabbítja a folyadék frissességét, tartósságát.

A XIV. századi nagy pestisjárvány alatt a tehetősebb szülők ezüstkanalat adtak gyerekeiknek, hogy azt szopogatva pusztítsák a kórokozókat. Majd a XIX. században Németországban rájöttek, hogy az enyhe ezüstoldat fertőtleníti a szem gyulladását és nem irritálja a nyálkahártyát. Az amerikai telepesek is megfigyelték, hogy a tej hosszú ideig nem savanyodik meg, ha egy ezüstdollárt tesznek bele. Az ezüstkanál szopogatást máig alkalmazzák a herpesz ellen. A 90 éve ismert Ezüst Kolloidot természetes gyógyszerként tartják számon.

Az ezüst esszenciális nyomelem mind a növények és az állatok, mind az emberek számára szükséges. Az orvosi kutatások fényt derítettek az ezüst és a szervezetünket védő immunrendszer közötti szoros kapcsolatra.  Ma már orvostudományilag bizonyított, hogy a kolloid szemcseméretű ezüst rendkívül hatásos baktérium, vírus és gombaölő. „Egy antibiotikum legjobb esetben is csak féltucatnyi organizmust képes pusztítani, az ezüstkolloid viszont közel 650-et.” (forrás: Science Digest magazin, 1978 március)

Az USA-ban azóta már a sebészeti és az égési klinikák 70 %-ánál alkalmaznak ezüstöt. Dr. Gary Smith szerint a kolloid ezüst (ami kis mennyiségben a növényi táplálékokban is jelen van), nélkülözhetetlen a szervezet védekezési rendszerében. Dr. Robert O. Becker – aki egyszemélyben volt a beteg és a gyógyító – állítása szerint az ezüst kolloid fogyasztás mellett a rákos sejtek nem pusztulnak el a gyógyulás során, hanem regenerálódtak és visszatértek a normális sejtek sorába. Többen megerősítették azt az állítást, mely szerint az immunrendszer munkájának hanyatlása összefüggésbe hozható a test ezüsthiányával. Dr. Robert O. Becker jelentése szerint, ezenkívül igen hatásos csont-regeneráló is, 50%-nál is gyorsabb csontgyógyulást eredményezve, továbbá elősegíti a bőr és más finom szövetek újraképződését, ráadásul sterilen is tartja azokat.

Befújhatunk vele ekcémás, allergiás viszkető bőrt, szúnyogcsípést is. Mivel nagyszerű emésztést segítő szer, megakadályozza a puffadást is. Szájon át közvetlenül, gargarizálásra használható. Torokgyulladásnál, száj- nyálkahártya és fogíny panaszoknál, megszünteti a kellemetlen leheletet, kezelheti a kórt. Irrigáló szerként hüvelyfertőzésnél eredményes lehet.

Ideális élelmiszertartósító. Gyümölcsöket, zöldségeket befújhatunk vele, ezzel elkerülve a rothadást, penészedést. Tejbe téve, annak eltarthatóságát jelentősen megnyújtja. Kiváló a hűtőszekrény szagtalanítására.

Megosztanád cikkünket?

Facebook
Email
WhatsApp
Mentés

Legfrissebb blogbejegyzéseink

Daganat kezelése gyógynövényekkel

Rák elleni vitaminok: Életmentő mikrotápanyagok?

Kosár