fbpx

INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FT FELETT | KEDVEZŐ SZÁLLÍTÁS 15 000 FT FELETT

INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FT FELETT | OLCSÓ SZÁLLÍTÁS 15 000 FT FELETT

Extra immunerősítés ezüstkolloiddal járványok idején

Az ezüst

Az ezüst jótékony hatása nem új keletű felismerés. Ezt a nemesfémet már az ókorban is tudatosan használták. A mai kor kutatásainak köszönhetően pedig egyre népszerűbbé vált a gyógyászat területén.

Az ezüst gyógyító hatásának felismerése és alkalmazása Hippokatész idejére nyúlik vissza. Az ókorból fennmaradt feljegyzésekből kiderül, hogy a neves orvos kiválónak tartotta az ezüst vértisztító és fertőtlenítő hatását, valamint úgy vélte, hogy alkalmas vágott sebek gyógyítására és szívproblémák kezelésére is.

Ám az ezüstről nem csak az ókori gyógyászati jegyzetekben találhatunk információkat. Ismeretes az is, hogy a korabeli görögök és rómaiak azért tartották ezüst edényekben italaikat, mert azok így hosszabb ideig frissek maradtak. Az ezüst tartósító hatását az amerikai telepesek is elismerték, ezért ezüstdollárt tettek a tejbe, hogy hosszú ideig ne savanyodjon meg. Később, Napoleon idejében már azt is felismerték, hogy az emberi fogyasztásra alkalmatlan folyóvizeket ezüst segítségével lehet tisztítani, hogy ezután iható legyen. Ezt az eljárást később a világháborúk idején is előszeretettel alkalmazták.

A megfigyelések az idők során célirányos kutatásokká érlelődtek, melyek során egyértelműen fény derült arra, hogy a szervezetünkben lévő ezüst és az immunrendszer aktivitása között szoros összefüggés van. A későbbi kutatások már tudományosan bizonyítják az ezüst, baktérium, gomba és vírusölő képességét, amit az ókoriak még nem tudtak megfogalmazni (hiszen nem ismerték ezeket a kórokozókat), csak tapasztalták a jótékony hatást.

A XX. század elején több mint egy millió ember kapott intravénásan ezüstöt

A modernkori kutatás sokat használt, később valamennyit ártott is az ezüstről egyre kontúrosabban kirajzolódó képnek. 1861-ben Thomas Graham felfedezett egy stabil, köztes anyagi állapotot, melyben az anyag másként viselkedik, mint eredeti állapotában. Ezt a közeget kolloidnak nevezte el. 1910-re Henry Crookes dokumentálta, hogy bizonyos fémek, colloid állapotban erős fertőtlenítő hatással rendelkeznek, de az emberi szervezetre nincsenek káros hatással.

Az ezüstkolloid egyre népszerűbbé vált a gyógyászatban. Népszerűsége csúcsán, a 20. sz. elején több mint egy millió ember kapott intravénás ezüstöt. Ezt követően azonban hamar jött a hideg zuhany. Az akkori orvosi szakirodalom bizonyos – mára már kiderült, hogy alaptalan cáfolatokat tett az ezüstre vonatkozóan. Ugyanis a tudósok egy része félremagyarázhatóan fogalmazta meg az ismereteket és helytelenül használta a már feltárt összefüggéseket, feltehetően azért, mert nem ismerték fel az ezüst módosulatait, vegyületeit. Ez a tévedés jelentősen csorbította az ezüst hitelét.

Az ezüst kiállta az idő próbáját

Ma már teljesen egyértelmű széleskörű hatása, ráadásul a fejlett technikának köszönhetően nano, tehát kisebb mennyiségű, szemcseméretű formában is előállítható belőle gyógyhatású készítmény, amely minden eddigi formánál hatásosabbnak bizonyul. A legújabb eredmények arról számolnak be, hogy az ezüst még olyan komoly vírusfertőzések esetén, mint HIV, Lyme kor, herpesz is hatékonynak bizonyul. Az orvosi műszerek elkészítésénél is komoly szerepet kap az ezüst baktériumblokkoló hatása miatt. Külső és belső katéterek antimikrobális bevonataként is ezüstöt használnak.

Az ezüstkolloid hatása vírusok, baktériumok, fertőzések ellen 

Az ezüst úgy fejti ki jótékony hatását, hogy az egysejtű élőlényekbe (baktériumok, gombák, vírusok, paraziták) kerülve gátolja azoknak az enzimeknek a működését, amelyek a kórokozók anyagcseréjében részt vesznek. Így a kórokozók elpusztulnak.

Ezenkívül, az ezüst károsítja a vírusok fehérjeburkának szerkezetét, ezáltal szaporodásra képtelenné teszi őket, így segíti kiürülésüket a szervezetből. Mivel a szervezetbe bevitt nano illetve kolloid ezüst a vékonybélben felszívódik, nem érinti a vastagbélben élő szervezetbarát baktériumokat. 

Az ezüstoldatok rendelkeznek egy, az atomszerkezetéből adódó speciális hatással is, ami által helyreállítják a máj anatómiai szerkezetét, illetve erősítik a májműködést, fokozza a méregtelenítési folyamatokat.

Az ezüstkolloid eredményesen használható… 

… immunerősítésre a vírusok és járványok nehéz időszakában a fertőzésveszély elkerülés érdekében. Az ezüst használata javasolt az összes testfelszínen lévő, és a testben megbúvó fertőzéses betegség, gyulladás kezelésére.

Továbbá hatékony

  • megfázás, influenza, baktériumok és vírusok ellen (AIDS. Lyme kór, HPV, herpesz, gombásodás);
  • égési sérülésekhez, hogy hegmentes gyógyulás elősegítéséhez;
  • borogatásként herpeszes sebekre, szemölcsökre, pattanásokra;
  • hörgő problémák esetében, enyhébb lefojású tüdőgyulladáskor;
  • immunerősítésnek;
  • szájpenész kezelésére;
  • csepegtetve fül -, szem- és orrüregi fertőzésekre;
  • terhesség alatt is fogyasztható: a magzat egészséges fejlődésének és a könnyebb szülés érdekében;
  • csontregeneráló: több mint 50%-kal csökkenti a csontgyógyulás időtartamát;
  • bőrregeneráló: elősegíti a bőr és más finom szövetek újraképződését, úgy, hogy sterilen tartja azokat;
  • gyulladáscsökkentő: Jótékony torokgyulladás, megfázásos-, influenzás tünetek, légzőszervi, orrüregi betegségek, szájnyálkahártya és fogínypanaszok, gyomorfertőzés, szemgyulladás, bőrproblémák, pattanások és nyirokérgyulladás esetén.

Tudta?

 A középkori pestisjárványok idején a közkatonák nagy számban haltak meg a fertőzések miatt, míg a tisztek nem betegedtek meg olyan arányban. Feltételezhetően ennek egyik jelentős oka lehetett, hogy ők ezüst evőeszközöket használtak, és azok használatakor mindig került annyi ezüst a szervezetükbe, amennyi elégnek bizonyult a kórokozók elpusztításához.

Immunrendszer erősítése ezüstkolloiddal

Az immunrendszer erősítése sosem volt olyan fontos, mint most a világjárványok kitörésének küszöbén. Az influenzajárványok és vírusok fertőzésveszélye miatt extra védelemmel kell ellátni a szervezetet, hogy annak védekezőképessége nöjjön és elkerülje a fertőzést. Ezüstkolloid oldatnak semmilyen mellékhatását nem tapasztalták, továbbá tartalmaz grapefruit mag kivonatot is, amely erős fertőtlenítő hatású, gomba- és vírusölő szer. 

Megosztanád cikkünket?

Facebook
Email
WhatsApp
Mentés

Legfrissebb blogbejegyzéseink

Daganat kezelése gyógynövényekkel

Rák elleni vitaminok: Életmentő mikrotápanyagok?

Kosár