fbpx

INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FT FELETT | KEDVEZŐ SZÁLLÍTÁS 15 000 FT FELETT

INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FT FELETT | OLCSÓ SZÁLLÍTÁS 15 000 FT FELETT

Flavonoidok és a rezveratrol ideális kombinációja, kiváló anto- és procianidin forrás

Az egészséges életmód elengedhetetlen része a táplálkozásunkban és ételeinkben található értékes összetevők kiaknázása. Az egyik legizgalmasabb és legérdekesebb csoport ezek közül a flavonoidok és a rezveratrol, amelyek rendkívül előnyös hatásokkal rendelkeznek az egészségünk szempontjából. Ez a két vegyület nemcsak rendkívül hatékony antioxidáns, hanem számos más jótékony hatással is rendelkeznek a testünk számára.

Flavonoidok és az ereink

Mind a kor előrehaladtával, mind pedig a nem megfelelő életmód (helytelen táplálkozás, kevés mozgás) következtében a vérkeringés romlik: csökken az erek rugalmassága, a hajszálerek száma, növekszik ellenben az érfal nem kívánatos áteresztő képessége, törékenysége és meszesedése. Ezek következtében jelentősen nő az esély a szívinfarktusra, agyvérzésre, trombózisra ill. egyéb keringési zavarok okozta betegségekre. A flavonoidok ezen kórképek megléte esetén jelentenek segítséget azáltal, hogy növelik az erek rugalmasságát, csökkentik az érelmeszesedés, az érszűkület kialakulásának esélyét, általánosan javítják a keringést, mert csökkentik a vérlemezkék összetapadását, növelik az erekben a kollagén szintézist, javítják az erek táguló képességét.

A rezveratrol és a flavonoidok kombinált élettani hatással bírnak:

– segíthetnek megőrizni az erek egészségét

– segíthetnek elkerülni a koszorúér betegségeket és azok tragikus következményét, a szívinfarktust.

Az anthoianidinek és a procianidinek

Az ipari és kémiai szennyezés, sőt a dohányzás is szervezetünket fokozott szabadgyök termelésre készteti. a fölös mennyiségben termelt szabadgyökök károsítják érrendszerünket, aminek eredményeképpen növekszik a szív- és érrendszeri megbetegedések esélye. A szőlőmagból kivont anthocianidin és procianidin, mint erélyes antioxidánsok, képesek közömbösíteni a szervezetben túlzott mértékben termelődött szabadgyököket. Ezen hatásuk révén megőrizhetik ill. javíthatják az erek rugalmasságát, tágulási képességét, így csökkenthetik a vérnyomást, megelőzhetik az érelmeszesedést, érszűkületet, keringési betegségek következményeit (agyvérzés, szívinfarktus).

A vérlemezkék összetapadásának gátlásával akadályozhatják a trombózis kialakulását. Az érrendszer karbantartásával javul az egész szervezet vérkeringése, ami az egészségi állapot általános javulásához vezethet: fokozódhat a testi és szellemi erőnlét, erősödhet az immunrendszer.

Az antho- és procianidinek élettani hatásai:

  • növelhetik az erek rugalmasságát,
  • csökkenthetik az érelmeszesedés, az érszűkület kialakulásának esélyét,
  • javíthatják a retina vérellátását, a látást,
  • növelhetik a nemi potenciát,
  • erősíthetik az immunrendszert,
  • fokozhatják a testi, szellemi erőnlétet,
  • csökkenthetik a kellemetlen visszér tüneteket és a végtagok ödémásodását,
  • és védik a szervezetet a szabadgyökök támadása ellen

Megosztanád cikkünket?

Facebook
Email
WhatsApp
Mentés

Legfrissebb blogbejegyzéseink

Kapszula vagy tabletta: Melyiket válasszuk és miért?

10 tipp a menopauza tüneteinek leküzdésére

Yam gyökér: természetes szuperélelmiszer a női egészség szolgálatában

Kosár