fbpx

INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FT FELETT | KEDVEZŐ SZÁLLÍTÁS 15 000 FT FELETT

INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FT FELETT | OLCSÓ SZÁLLÍTÁS 15 000 FT FELETT

Már a bibliai idők óta nagy becsben áll a szőlő. Az első szőlőskertet Noé gondozta – így áll Mózes első könyvében. A modern tudományos módszerek csak most kezdik felfedezni, milyen értékes a szőlő, sőt még az apró szőlőmagból préselt olaj és a szőlőlevél is, a szépség és a vitalitás szempontjából.

Szőlőlevél-fürdő

A szőlőlevélből készített fürdő restrukturáló, tisztító és méregtelenítő hatású. A friss megmosott szőlőleveleket tegye bele közvetlenül a fürdővízbe, a szárított leveleket pedig kis zacskóban lógassa bele. Ez az élénkítő fürdő ideális a lábaknak, de az egész testnek is.

E fürdő után kitűnő hatása van a borecetes testápolásnak, mely serkentő, frissítő hatású. Borecettel vagy fűszeres borecettel kenje be egész testét a saroktól a szívig. Utána rövid időre bugyolálja be magát jó melegen. Saját maga is készíthet fűszeres borecetet. Töltsön 2/3-áig egy üveget vörösbor-ecettel. Tegyen bele annyi szárított fűszert, hogy az üveg tele legyen. 10 napig hagyja állni, majd szűrje le. A levendula nyugtató, stimuláló; a muskátlilevél frissítő; a zsálya, a rozmaring és a lucfenyő fáradtság esetén stimuláló hatású.

A szőlőmag-olaj jót tesz a bőrnek

A bőrnek különösen jót tesz a szőlőmag-olaj – mivel ezekből az apró magokból sajtolt olaj gazdag telítetlen zsírsavakban –, mely a bőr sejtmembránjának fontos építőanyaga. Kívülről és belülről is gondoskodnak a telítetlen zsírsavak a szép, egészséges bőrről és javítják általános életerejét.

A természetes szőlőmag-olajat hidegen sajtolják. Ez olyan módszer, mely a római korból és a középkorból származik. Akkoriban gyógyszerként használták – és ma újra. A telítetlen zsírsavak csökkentik a koleszterinszintet és növelik a jó HDL-koleszterint. Ez fontos a szívnek és a keringésnek. A lecitin viszonylag magas aránya miatt jót tesz az idegeknek. Magas C vitamintartalma – 600 mg/l – antioxidációs hatása által védi a sejteket a szabad gyökök pusztító erejétől és óvja őket az idő előtti öregedéstől. A szőlőmag-olaj nemcsak növeli a vitalitást, hanem jóízű is. Illata és íze a szőlő fajtájától és érettségi fokától függ. Nemcsak saláták kísérője lehet. A szőlőmag-olajat használhatja sütéshez is, mivel az égéspontja – melynél a benne levő értékes anyagok elpusztulnak – 190 fok felett van.

A bor csak mértékkel segíthet!

Egy táplálkozástudós az alábbi jó tulajdonságokat gyűjtötte össze a borról: a bor, ha rendszeresen és mértékletesen fogyasztják, akár 50 %-kal is csökkentheti a szívinfarktus esélyét, 39 %-kal csökkentheti a vesekőképződést, 40 %-kal több antioxidánsról gondoskodik, mely akadályozza az idő előtti öregedést, emeli a jó HDL-koleszterint, csökkenti a rossz LDL-szintet, emeli az ösztrogén-koncentrációt, aktiválja az idegrendszert, megelőzheti a korfüggő agyteljesítmény leépülését, csökkenti a stressz következményeit az erekre és idegekre, jó általános közérzetet biztosít.

Természetesen ez nem bátoríthat senkit napi 1-2 dl-nél több bor elfogyasztására. 😉

Megosztanád cikkünket?

Facebook
Email
WhatsApp
Mentés

Legfrissebb blogbejegyzéseink

Ízületi egészség: mozogj fájdalom nélkül!

Újévi fogadalmak és fogyókúrás csapdák: a glabridin csodája

A probiotikumok ereje a Karácsonyi lakoma után

Kosár