fbpx

INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FT FELETT | KEDVEZŐ SZÁLLÍTÁS 15 000 FT FELETT

INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FT FELETT | OLCSÓ SZÁLLÍTÁS 15 000 FT FELETT

Mik azok az antioxidánsok és miért van rá szükségünk?

Az ember energiatermelő folyamataiban túlnyomórészt oxidatív folyamatok szerepelnek, melyek során szabadgyökök keletkeznek, ezt életmód és környezeti tényezők is elősegíthetik. Ilyen faktorok a dohányzás, a kimerítő tréning, a táplálkozásban az aránytalanul sok többszörösen telítetlen zsírsav, a légszennyezés, a radioaktív sugárzás, az ibolyántúli sugárzás. Hasonló következménnyel jár egyes gyógyszerek szedése, vagy a különböző gyulladásos folyamatok. A fokozott mennyiségben termelődő szabad­gyököket, a szervezet saját közömbösítő mechanizmusai már nem képesek hatástalanítani, ezért azok károsítják a sejteket.

Ily módon számos betegség kockázatát növelik, egyebek között a szív- és érrendszeri betegségekét, a rosszindulatú daganatokét, valamint felgyorsulnak az öregedési folyamatok. Nyilvánvaló, hogy ezekkel, a szervezetet károsító hatásokkal szemben a szervezetnek hatékony védekező mechanizmussal kell rendelkeznie, amely a növekvő igénybevétellel is meg tud birkózni. A közömbösítő rendszer támogatásának módszere, az étrend megfelelő összeállítása. A kutatások rámutattak, hogy a növényi eredetű élelmiszerekben zöldségek és a gyümölcsökben számos olyan összetevő, antioxidáns van, amely hatékonyan erősíti az emberi szervezet védekezését.

Ki kell emelnünk a flavonoidokat, amelyek 20-40szer hatékonyabb antioxidánsok, mint például a C és az E-vitamin!

A flavonoidok legnagyobb mennyiségben a Magyarországon is őshonos vörös bogyós gyümölcsökben, valamint azok héjjában, magjában találhatóak. A flavonoidok antioxidáns jellege megnyilvánul a rosszindulatú daganatok és az érrendszeri betegségek megelőzésében, a vérrög kialakulás gátlásában, valamint a vér koleszterinszintjének csökkentésében is. Mivel a szervezetünk számára szükséges antioxidáns mennyiséget csak napi több kilogram gyümölcs és zöldség elfogyasztásával tudnánk biztosítani, így ajánlatos antioxidánsokat, flavonoidokat tartalmazó táplálékkiegészítőket is rendszeresen fogyasztanunk.

Ezek ésszerű használatával, és növényi eredetű táplálékok gyakori fogyasztásával már egy lépést tettünk egészségünk megőrzéséért a táplálkozásunk segítségével.

Megosztanád cikkünket?

Facebook
Email
WhatsApp
Mentés

Legfrissebb blogbejegyzéseink

Daganat kezelése gyógynövényekkel

Rák elleni vitaminok: Életmentő mikrotápanyagok?

Kosár