fbpx

INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FT FELETT | KEDVEZŐ SZÁLLÍTÁS 15 000 FT FELETT

INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FT FELETT | OLCSÓ SZÁLLÍTÁS 15 000 FT FELETT

Mire jók az őssejtek?

Mikor egy szerv nem az optimális szinten működik, jelez a csontvelőnek, hogy az szabadítson fel őssejteket. Amikor az őssejtek elérik a szervet, osztódni kezdenek, és segítségre szoruló szövet sejtjeivé válnak, vagy más módon járulnak hozzá a szerv egészségének megtartásához. A felnőtt őssejtek képesek bármilyen szövetté átalakulni a testben.

Egy 2001 májusában közzétett tanulmányban a kutatók úgy vélték, hogy egy felnőtt csontvelő őssejt nemcsak velőt és vért volt képes regenerálni, de májat, tüdőt, emésztési területet, bőrt, szívet, és izmot is. További kutatók különféle forrásokból nyert (csontvelő, keringő vér, a középfül, köldökzsinórvér) őssejtek összehasonlításával bebizonyították, hogy a csontvelő őssejtek a „legalakíthatóbbak”, potenciálisan bármely felnőtt szövetté képesek alakulni. Számos közzétett vonatkozás szintén azt mutatja, hogy a felnőtt őssejt kiterjedt ideig képes osztódni, megtartván azon képességét, hogy átalakuljon.

Mindennél MÉG fontosabb, hogy a felnőtt őssejtek bizonyítottan eredményesek állati modellben előállított olyan betegségek kezelésében, mint a cukorbetegség, agyvérzés, gerincsérülés, Parkinsonkór, és recehártya leépülés. Tudnak belőle porcot alakítani, új szaruhártyát növeszteni, alkalmas az idegsejtek regenerálására, és több intézmény javasol és használ felnőtt őssejteket a szívinfarktus utókezelésének részeként. Klinikai próbák kezdeti sikereket mutattak. A gerincsérüléses betegek esetében is. A Harvard Orvosi Tanszékén készen áll a kialakulóban lévő cukorbetegség kezelésére, az első FDA által engedélyezett próbakezelés, felnőtt őssejtek használatával! Felnőtt őssejtek néhány esetben úgy tűnnek, hogy képesek különböző szövettípussá átalakulni. Néhány szövetben a felnőtt őssejtek látszólag egyesülnek a befogadó szövettel és átveszik annak tulajdonságait, a regenerációt elősegítve.

Néhány tanulmány viszont azt mutatta ki, hogy a felnőtt őssejtek nem közvetlenül járulnak hozzá a szövet regenerálódásához, hanem úgy tűnik, hogy stimulálják a belül lévő sejteket a javításra. Bármelyik is legyen az útja, a felnőtt őssejtek sikert aratnak a sérült szövet helyreállításában.

Összegzésképpen, a közzétett bizonyítékok azt mutatják, hogy a felnőtt őssejtek jóval ígéretesebb alternatívák betegkezelésre, mint a magzati őssejtek. Az őssejt gyarapítás organikus és teljesen természetes módja a csontvelő stimulálása, hogy minél több felnőtt őssejtet indítson útjára, eresszen a véráramba. A saját őssejtjeink számának gyarapításával fenn tudjuk tartani az egészségünket és segíteni tudunk a testnek, hogy meggyógyítsa önmagát. Határozottan jobb így felgyógyulni egy betegégből, mert a hatásosnak mutatkozó gyógyszer – az őssejt terápiás mód szerrel szemben – gyakran károsítja a májat, esetleg más szerveket is.

Ez a rendelkezésünkre álló legjobb mód ahhoz is, hogy lelassítsuk az öregedés folyamatát. Öregedésünk során testünk egyre kevesebb felnőtt őssejtet, a test újjáépítéséhez való eszközt szabadít fel. Még ha nincs is jelenleg problémája, az őssejt-táplálás megelőző hatású lehet!

Megosztanád cikkünket?

Facebook
Email
WhatsApp
Mentés

Legfrissebb blogbejegyzéseink

Daganat kezelése gyógynövényekkel

Rák elleni vitaminok: Életmentő mikrotápanyagok?

Kosár