fbpx

INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FT FELETT | KEDVEZŐ SZÁLLÍTÁS 15 000 FT FELETT

INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FT FELETT | OLCSÓ SZÁLLÍTÁS 15 000 FT FELETT

Mit árul el a haj az immunrendszer állapotáról?

A haj, a bőr, a köröm állapota sokat elárulhat az immunrendszer erősségéről. Gyógyszerek, stressz, életmód mind mind hatással vannak a haj egészségére. Ha hullik, ha korpásodik vagy ha túl hamar zsírosodik, kezdj el oda figyelni!

Az immunrendszer munkája

Az immunrendszer, mint biztosan Ön is tudja, a szervezet védekező rendszere. Feladata felismerni az oda bejutó idegen anyagokat (baktériumok, vírusok, gombák, kémiai anyagok, a légutakból bejutó szennyeződések stb.), és ellenanyagokat termelni, amelyek elpusztítják a testet támadó káros képződményeket. Az immunrendszer fontos feladata a szervezet sejtjeinek ellenőrzése is. A felismerés és a sérült, beteg sejtek „javítási” folyamatának elindítása.

Mitől gyengülhet az immunrendszer?

A helytelen étrend, az élelmiszerekben található káros anyagok, az elsavasodás, a gombásodás, a környezetszennyezés, és az elektroszmog mind gyengítik immunrendszerünket. Védekezést a felsorolt káros hatások ellen éppen immunrendszerünknek kellene adnia. Védekező rendszerünk a túlterhelés ellen túlreagálással, felgyorsult működéssel küzd. Ilyenkor alakulnak ki gyulladások. Amikor már feladta immunrendszerünk a hiábavaló küzdelmet, ezt pangással illetve egyes szerveink működési rendellenességével mutatja meg.

További kedvezőtlen behatások is szerepet játszanak: pl. stressz, lelki feszültség, félelem, ingerültség, melyek a vegetatív idegrendszeren és a hormonmirigyeken keresztül hatnak gyengítően az immunrendszerre.

Az immunrendszer gyengülésének legfontosabb okai

Az immunrendszer meggyengülésében számos ok játszik szerepet. Ilyenek a hosszú ideig tartó túlzott stresszterhelés, a gyakori erős napártalom (UV sugárzás), krónikus gyulladások, anyagcsere betegségek (cukorbetegség, májbetegség), nagyobb műtétek, tartós antibiotikum-kezelés, daganatellenes készítmények szedése, sugárterápia.

Egyre jobban terhelik az emberi immunrendszert a megnövekedett káros környezeti behatások:

– az élelmiszerekben alkalmazott vegyi anyagok,

– a mérgezett levegő és talaj, ivóvíz,

– valamint a radioaktív sugárzás.

Ezek a zavaró tényezők túlterhelik az immunrendszert, amely ettől kezdve nem lesz képes többé ellátni a feladatát és a támadó kórokozók, elérik céljukat: komoly betegség alakul ki. A helytelen étrend, élelmiszerekben található káros anyagok, mérgek elsavasodás, gombásodás, a környezetszennyezés, és az elektroszmog legyengítik immunrendszerünket.

Milyen haj tünetekből vehető észre az immungyengeség?

Korpásodás

A korpásodás lényegében fejbőrünk fokozott hámlását jelenti, melyet számos tényező kiválthat. A felnőttek nagy százaléka küszködik a problémával. Megjelenése annyira általános, hogy sokan nem is tartják kórosnak fejbőrük fokozott hámlását. Tudnunk kell azonban, hogy a korpásodás egy tünet, nem önálló betegség.

Hajhullás

Kimerültség, bánat, emésztési probléma, vastagbélben mérgező gázok, baktériumok; stressz, gennyes góc, idegszál becsípődés, ami a fejbőr vérellátását hivatott biztosítani. Kezelése méregtelenítés, idegerősítés, vastagbél, bélflóra helyreállítása, immunrendszer erősítése, és a lelki egyensúly megteremtése is ajánlott.

További jelek, amelyekre oda kell figyelni

A legyengült immunrendszer jelei lehetnek a felső légutak gyakori megbetegedései, a herpesz és gombás betegségek. Ha valaki mindenfajta óvintézkedés ellenére hosszú ideig megfázásos beteg, sebei lassan gyógyulnak, vagy megbetegedéseiből lassan gyógyul fel, az immunrendszerének meggyengülését jelzi.

Gyakori vagy három hétnél tovább tartó meghűlések, aknék. (pattanások, mitesszerek), tályogok, ciszták, hegek képződésével járó bőrgyulladások, herpeszek, sömörök, szemölcsök (papillák) ezek a megbúvó vírusfertőzések jelei, egyúttal a legyengült immunrendszeré is.

Megosztanád cikkünket?

Facebook
Email
WhatsApp
Mentés

Legfrissebb blogbejegyzéseink

Daganat kezelése gyógynövényekkel

Rák elleni vitaminok: Életmentő mikrotápanyagok?

Kosár