fbpx

INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FT FELETT | KEDVEZŐ SZÁLLÍTÁS 15 000 FT FELETT

INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FT FELETT | OLCSÓ SZÁLLÍTÁS 15 000 FT FELETT

Mit kell tudni a flavonoidokról?

A flavonoidok a fotoszintézisre képes növények másodlagos anyagcsere termékei, melyek a polifenol típusú vegyületek csoportjába tartoznak. A flavonoidok főként a gyümölcsök héjában, magjában, vagy pl. a szőlő kocsányában találhatóak meg.

1936-ban Rusznyák és Szent-Györgyi igazolták, hogy a flavonoidoknak, a növényekben esszenciális szerepük van, és az emberi szervezetben vitaminszerű hatással rendelkeznek. A flavonoidok kiemelkedően pozitív hatást gyakorolnak a szív- és érrendszerre, csökkentik a koleszterinszintet, azaz mérséklik az érelmeszesedés veszélyét, növelik az érfalak rugalmasságát, és védőhatást fejtenek ki a trombózis ellen.

Stressz okozta szív- és érrendszeri betegségeket a flavonoidok rendszeres fogyasztásával megelőzhetjük. Kedvező hatásuk közül kiemelhető az antibakteriális, májvédő, vírusellenes hatás, valamint a fogszuvasodás gátlás, égés/hámsérülés esetén hámosodás serkentése.

A flavonoidok főleg az emésztő- és keringési rendszerben hatnak, és bélrendszerben szívódnak fel. A flavonoid típusú vegyületek megkötik a szabadgyököket és antioxidáns hatással rendelkeznek. A flavonoidok kiváló élettani hatását számos külföldi és hazai klinikai és laboratóriumi vizsgálat bizonyítja, de napjainkban is számos élettani és klinikai kutatás folyik, melynek során további pozitív hatásuk nyer igazolást.

Megosztanád cikkünket?

Facebook
Email
WhatsApp
Mentés

Legfrissebb blogbejegyzéseink

Daganat kezelése gyógynövényekkel

Rák elleni vitaminok: Életmentő mikrotápanyagok?

Kosár