fbpx

INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FT FELETT | KEDVEZŐ SZÁLLÍTÁS 15 000 FT FELETT

INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FT FELETT | OLCSÓ SZÁLLÍTÁS 15 000 FT FELETT

Q10 koenzim, a szabad gyökök ellen

A Q10 koenzim vitaminhoz hasonló anyag, ami a májban keletkezik, mint a koleszterin termelés mellékterméke. A koenzim Q10 hívei azt mondják, e készítmény védi a sejtek membránját, védi a sejtekben az anyagcsere központ (mitochondrium) hártyáját, megakadályozza az LDL-koleszterint oxidáló ún. „szabad gyökök” hatását.

Tízféle közönséges Q-koenzim létezik, de közülük egyedül a Q10 található meg az emberi szövetekben!

Sejtjeink – így az egész szervezet – energiával való ellátását a Q10 koenzim szabályozza. A Q10 egy katalizátor, mely szabályoz és felgyorsít bizonyos biokémiai folyamatokat. Ez a koenzim szabályozza az energia (ATP) termelést a mitokondriumokban. A Q10-et szervezetünk 25-30 éves koráig maga állítja elő, de ekor után szintje hanyatlani kezd és kívülről kell bevinni. A normálisnak mondható szint 25%-os csökkenése szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához, magas vérnyomáshoz és számos más betegséghez vezethet.

Szedése alkalmas az immunrendszer erősítése, az agyműködés fokozására, védőhatása van a gyomorra és nyombélre. Lassítja az öregedést és a már meglévő szív- és érrendszeri panaszokat gyógyítja. Különféle látási problémák esetén is sikerrel alkalmazható, igen jó hatású szürkehályog kialakulásánál. A látást egyéb esetekben is (távollá- tás, közellátás) 1 dioptriával javítja. A Q10 koenzim mesterséges külső pótlása segíthet frissességünk megőrzésében is.

A koenzim Q10 a köztudatba csodaszerként vonult be. Legnagyobb hatását klinikai tesztek alapján a szabadgyökök lekötésében fejti ki, ezáltal megakadályozza a rákot okozó sejtek elszaporodását. Fontos szerepet tölt be oxigén-szállítóként a légzési láncban is. Kutatások és klinikai megfigyelések során megállapították, hogy betegség esetén a koenzim szintje csökken a szervezetben, ebből következően a szükséges szint fenntartása esetén betegség megelőző szerepe lehet. Legnagyobb hiányát szívbetegség esetén mutatták ki. A hiány megszüntetése után a betegségből történő felépülési folyamat jelentősen lerövidíthető. Kedvező hatását mutatták ki a szívritmus-zavarok kezelésében, a vérnyomás és az érelmeszesedés csökkentésében. E-vitamin és béta karotin együttes szedésével a koenzim hatása fokozható, hasznosulási folyamata jelentősen felgyorsítható…, ezért ajánljuk, konzultáljon orvosával vagy gyógyszerészével.

A koenzim Q10 ellensége a túl zsíros étkezés!

Ki ne érezte volna már a kora előre haladtával, hogy a meredek egyre meredekebb, a szív és a tüdő egyre nehezebben dacol a gravitációs terheléssel. Olyan béklyók ezek amit a növekvő életkor rak ránk. Sokan úgy tartják, hogy ez az élet rendje. Viszont akadnak olyanok is akik ezt nem fogadják el. Nekik szól a koenzim-Q10 ez a sokak által csodaszernek tartott készítmény.

Minden szervezetnek eltérő mennyiségű koenzim van szüksége!

A Q-10 ami képes megakadályozni az érelmeszesedést és csökkentheti a magas vérnyomást. Ráadásul számos olyan vérnyomáscsökkentő szer is lehet forgalomban amelyek magának a Q10-nek a keletkezését is gátolják. Kifejezetten javasolt, hogy azok a betegek akik u.n. béta-blokkolókat (vérnyomáscsökkentőket) szednek, szed jenek rendszeresen Q10-et is.

Tudta? Klinikai megfigyelések során megállapították, hogy betegség esetén a koenzim szintje csökken a szervezetben, ebből következően a szükséges szint fenntartása esetén betegség megelőző szerepe lehet.

Erős antioxidáns hatásáról is jól ismert a Q10, E vitaminnal kiegészítve még sokkal erősebben veszi fel a harcot a sejtjeinket károsító szabad gyökök ellen, így nagymértékben késlelteti szervezetünk öregedését és gátat vet a káros sejtburjánzásnak, vagyis a rák kialakulásának. A Q-10 megdöbbentő hatása volt megfigyelhető a fogíny betegségeknél is, mint például a fogínysorvadás. A kutatókat szinte letaglózta az eredmény. Az összes paciensük meggyógyult és még azoknak is meg lehetett menteni a fogait akiknek fogágyuk, fogínyük olyan beteg volt, hogy a korábbi felfogás szerint valamennyit ki kellett volna húzni.

A Q10 egy olyan enzim, ami alapvető a sejt energiatermelésének folyamatában. Elhelyezkedése főleg a sejt energiatermelő gyárában, az un. “mitokondriumban” helyezkedik el. A Q10 nem egy testidegen anyag, hiszen szervezetünk is termeli, de nem mindig megfelelő mennyiségben! A Q10 csökkenése esetén energiahiány lép fel, és ha az energia egy bizonyos szintet nem ér el, a sejt meghal.

Ugyancsak helyes ha egyébként makk egészséges fiatalok rendszeresen Q10-et szednek olyankor, amikor szokatlan erőkifejtésre szánják el magukat, például erősen sportolni kezdenek. A legutóbbi sportorvosi kutatások kimutatták, hogy a nagy állóképességet és erőkifejtést igénylő sportok akár jelentékenyen is gyöngíthetik az immunrendszert. A Q10 megfiatalítja a szervezetet, acélosítja az izmokat és igen jó hatással van az agyműködésre is.

Helyes ha egyébként makk egészséges fiatalok rendszeresen Q10-et szednek olyankor, amikor szokatlan erőkifejtésre szánják el magukat, például erősen sportolni kezdenek.

KUTATÁSOK:

A nyolcvanas évek végén dr. Per Langsjoen (Temple, Texas) súlyos szívbetegségben szenvedő 806 beteg adatait elemezve arra a következtetésre jutott, hogy állapotukban a Q10 koenzim adagolása “jelentős” javulást hozott. Langsjoen közlése szerint a cardiomyopathia valamennyi formája jól reagált a Q10 bevitelére. A hosszú távú megfigyelések egyértelinűen bizonyították, hogy nemcsak a magas vérnyomás és az isémiás betegségek okozhatnak szívelégtelenséget, koszorúérmegbetegedést és infarktushajlamot, hanem hasonló hatása van a Q10 krónikus hiányának is.

Japánban elsősorban szívbetegségek és magas vérnyomás betegség kezelésében folyamodnak a Q10 koenzimhez, de felhasználják az immunrendszer erősítésére is. Kutatások feltárták, hogy a Q10 koenzinmek jótékony hatása van a különféle allergiák, az asztma és légúti megbetegedések esetén s. Ugyancsak alkalmazzák az agyműködés rendellenességeinek kezelésében, ha ezek az anomáliák skizofréniával és Alzheimer-kórral függnek össze. Jó eredményeket értek el az öregedés folyamatának lassításában is, továbbá elhízás, candídiasis (a Candida albicans élesztőgombafaj által okozott fertőzés), sclerosis multiplex (az idegrendszer legkülönbözőbb helyein körülírt gócokban jelentkező, a velőshüvely elvesztésével járó kórfolyamat), foggyökérbetegségek, fogínysorvadás és cukorbetegség kezelésében. Döntő szerepet játszik a Q10 az immunrendszer hatékony működésében és az öregedési folyamatok gátlásában. Mellékhatása nem ismert.

Megosztanád cikkünket?

Facebook
Email
WhatsApp
Mentés

Legfrissebb blogbejegyzéseink

Daganat kezelése gyógynövényekkel

Rák elleni vitaminok: Életmentő mikrotápanyagok?

Kosár