fbpx

INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FT FELETT | KEDVEZŐ SZÁLLÍTÁS 15 000 FT FELETT

INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FT FELETT | OLCSÓ SZÁLLÍTÁS 15 000 FT FELETT

6 dolog, amit a kelbimbóról tudni kell…

A kelbimbó a 1 dán zöldségtermelők újítása, a káposztafélék családjába tartozó zöldségféle, amely a vadkáposztából lett kifejlesztve. A legjobban a nedves ködös időjárást kedveli.

Tartalmaz kalciumot, nátriumot, káliumot, foszfort, vasat, ként A, B és C vitaminokat. Két nagyon fontos elem lényegesen megemelkedik. Ezek a mangán és a króm, amelyek a szervezet szénhidrát felszívódását szabályozzák.

A kelbimbó a mangán, a króm, és a többi ásványnak köszönheti, hogy előkelő helyet foglal el a cukorbaj gyógyításában. A kelbimbó rendkívüli hatást vált ki a hasnyálmirigy inzulin termelőképességének javításában.

C vitaminból kétszer annyi található meg benne, mint a narancsban. Gazdag C vitamin, tartalmából csak úgy őrizhetünk meg valamit, ha csupán 5-10 percig gyengén megpároljuk. Természetesen minden esetben a levét is el kell fogyasztani.

Általánosságban jó hatással van az egész szervezet működésére, hasonlóan a káposztához. Serkenti a belek működését és rákellenes hatása is van.

Az étvágygerjesztésben jótékonyan hat a kelbimbó. A nagymennyiségű ásványi só, mint a kálium és a kén, jótékonyan hatnak a nyálmirigyek működésére.

Megosztanád cikkünket?

Facebook
Email
WhatsApp
Mentés

Legfrissebb blogbejegyzéseink

Daganat kezelése gyógynövényekkel

Rák elleni vitaminok: Életmentő mikrotápanyagok?

Kosár