fbpx

INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FT FELETT | KEDVEZŐ SZÁLLÍTÁS 15 000 FT FELETT

INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FT FELETT | OLCSÓ SZÁLLÍTÁS 15 000 FT FELETT

Még több szőlőt, főleg kéket

A sok fajta szőlő közül számunkra az a legértékesebb, amihez abban a pillanatban hozzájutunk. Természetesen annak, ami a házunk körül nő, nincs párja, mégis hadd mutassunk rá néhány jellegzetességre, amiben esetleg megkülönböztetést tehetünk egyes fajták között.

Talán az egyetlen gyümölcs, amely nem utánérő. Ha zölden vesszük le, zölden fogyasztjuk el. Ha szőlőt vásárolunk, inkább a kéket válasszuk. Minél mélyebb a színe, minél sötétebb árnyalatú, annál értékesebb számunkra. Ezek a szőlőfajták ugyanis kiváló antioxidánsok, tehát lényeges szerepet vállalnak testünk védelmében.

Tápértéke:

A szőlő értékes vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. 1 kg európai szőlőfajtákban átlagosan a következő vitaminok találhatók:

  • A vitamin 687 nemzetközi egység
  • C-vitamin 106.00 mg
  • B1 vitamin 0.94 mg
  • B2 vitamin 0.56 mg
  • Niacin 3.12 mg
  • B6 vitamin 1.12 mg
  • Folsav 37.5 mg
  • Pantothensav 0.25 mg

A szőlő ezen kívül gyümölcssavat, szőlőcukrot és pektineket tartalmaz, ami a rostanyagokhoz hasonlóan gondoskodik a jó emésztésről. A flavonidok – főként a kék szőlőben találhatók – jó hatással vannak a szívre, az érrendszerre, csökkentik a koleszterinszintet és segítenek az érelmeszesedés kialakulásának megakadályozásában is.

A legtöbb benne a kálium, valamint jelentős mennyiségű szelén található benne. A szelénről tudjuk, hogy szintén antioxidáns, nagymértékben befolyásolja a sejtek öregedése elleni küzdelmet is. A felsorolt értékes anyagok, a 80%-os víztartalom és az alacsony energiatartalom (100 g – 74 kcal) ideális kúragyümölccsé teszi a szőlőt.

Jó tudni: Mesterséges hormonnal a szervezet működésébe való beavatkozás, nem a legjobb gyógymód, mint már annyiszor bebizonyosodott. Ezért ma már sokan a természetes hormonokhoz folyamodnak, amelyeket egyes növények tartalmaznak. A szőlő és a vörösbor is tartalmaz fitoösztrogéneket, ami segíti helyre billenteni a szervezet megbomlott hormon egyensúlyát.

A herpesz ellen is jól bevált ital lehet a szőlőlé, abból is csak a sötét színű. Nem kell sok belőle, naponta csupán egy pohárral, hogy megkezdődjön a gyógyulás. A szőlő ugyanis olyan anyagot tartalmaz, amely működésképtelenné teszi a vírusokat.

Megosztanád cikkünket?

Facebook
Email
WhatsApp
Mentés

Legfrissebb blogbejegyzéseink

Daganat kezelése gyógynövényekkel

Rák elleni vitaminok: Életmentő mikrotápanyagok?

Kosár