fbpx

INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FT FELETT | KEDVEZŐ SZÁLLÍTÁS 15 000 FT FELETT

INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FT FELETT | OLCSÓ SZÁLLÍTÁS 15 000 FT FELETT

Top10 nyomelem forrás

Nyomelemek elnevezés pont abból adódik, mint amit jelent, vagyis csak nyomokban fordul elő a szervezetben. Fontosságuk azonban megkérdőjelezhetetlen és létfontosságú. A nyomelemek feladata, hogy biztosítsák a biokémiai reakciók és folyamatok normál lefolyását.

Legfőbb nyomelemek: vas, cink, jód, mangán, szelén, réz

Alma:

magas antioxidánsokban, C.vitaminban és sejtvédő pektinekben. Segíti az ásványi anyagok, és nyomelemek, többek között a magnézium és a vas felszívódását.

Mandula:

magas magnéziumtartalma mellett, rendkívül gazdag antioxidáns E-vitaminban, riboflavinban, vasban és kalciumban, valamint esszenciális zsírsavakban. Segíti a zsíranyagcserét.

Brokkoli:

Ez a zöld zöldség szintén bővelkedik magnéziumban, ám emellett rost és fehérjetartalma sem elhanyagolható. kálium, C-vitamin és béta-karotin tartalma csökkenti a diabétesz, a szívproblémák és egyes rákfajták kialakulásának kockázatát.

Áfonya:

Erősíti a veséket és a húgyúti szerveket, ezzel elősegíti a hatékonyabb magnéziumfelszívódást is. Magas rost és antioxidáns tartalma erősíti az immunrendszert és javítja a memóriát.

Vörös bab:

Természetesen kitűnő magnéziumforrás, ám emellett fehérjében és rostokban is gazdag. Réz-, vas- és foszforpótláshoz is kitűnő.

Lazac:

omega-3 és magnéziumforrás. Erősíti a szívet, szabályozza a vércukor-és koleszterinszintet. Azonban mértékkel fogyasztható, mert higanyt is tartalmazhat.

Spenót:

zöld színe miatt szintén kitűnő magnéziumforrás. A magnézium szervezetre gyakorolt jótékony hatását erősíti magas vas, folsav kalcium és B-6 vitamin tartalma. A- és C-vitaminban is bővelkedik. Immunerősítő, és ízületi, idegrendszeri problémák ellen is kitűnő.

Édesburgonya:

Sárgás színe magas béta-karotin tartalmáról árulkodik. C-vitamin, B-6 és kálium tartalma is magas, amely kitűnő párosítás a benne lévő magnéziummal.

Zöldséglé:

a zöld zöldségek leve egyenesen egy magnéziumbomba lehet. Naponta ötször ajánlott zöldséget fogyasztanunk, ám modern rohanó életmódunkba ez nem mindig fér bele. Egy gondosan összeállított zöldséglével, akár egy pohárral is fedezhetjük napi zöldségszükségletünket.

Búzacsíra:

Magnézium mellett, vasban, cinkben és foszforban bővelkedik. Napi két evőkanállal színesíthetjük egészséges étrendünket. Joghurthoz keverve, salátára szórva még hatékonyabbá teszi a magnéziumpótlást.

Megosztanád cikkünket?

Facebook
Email
WhatsApp
Mentés

Legfrissebb blogbejegyzéseink

A kőtörő fű titkai: hogyan segíthet ez a csodanövény a vesekövek és egyéb betegségek ellen

Halkollagén vagy Marhakollagén? Melyiket válasszuk?

Hogyan küzdd le a tavaszi fáradságot

Kosár