fbpx

Kollagén: SZÉPSÉG ÉS FIATALSÁG igazi védelmezője kívül-belül egyaránt

A kollagén egy nagy teherbírású, rostos protein (fehérje), amely az egyik fontos alkotóeleme a csontnak, porcnak, ízületeknek, ínaknak, szalagoknak és egyéb kötőszöveteknek (bőr, köröm, haj). Valójában a kollagén teszi ki a teljes test protein mennyiségének 50%-át, rugalmassá, erőssé teszi a különféle szöveteket. 

Tudta? A szervezet kollagén és hyaluron termelése 30 éves kor körül már minimális.

A kollagén a test „ragasztója”

A kollagén szó görög eredetű. A „cola” ragasztást jelent, a megnevezése a szilárdító tulajdonságára utal. Tehát a kollagén egyfajta ragasztó az emberi testben, ami együtt és egyben tartja a sejteket, optimalizálja működésüket.

Nagyon lényeges szerepet játszik a bőr és a szövetek rugalmasságában és feszességében.

Olyan egyedülálló tulajdonságokkal rendelkező fehérje, amely hosszú rugalmas szálakon alkot például a csontrendszerben, melyek szakító szilárdsága az acéléval vetekszik.

Kollagén a porcok, ízületek védelmében

A kollagén elsősorban a szépségápolás kapcsán jut az ember eszébe, azonban porcok, ízületek épségben tartásához is fontos. Az életkor előrehaladtával a szervezet egyre kevesebb kollagént termel, ennek okán és a folyamatos terhelés következményeként a csontvégeket borító porcok elvékonyodnak, kopnak, töredeznek, a porcszövet anyagcseréje lassul. A porc a lassú elhasználódás miatt elveszíti simulékonyságát, ami nehezíti az ízületek mozgékonyságát. Így alakul ki a porckopás és vele együtt a fájdalom.

Előrehaladott stádiumban lévő artrózisban (ízületi porckopás) az ízületi sejttörmelék az ízületet gyulladásba hozhatja, ezáltal a kopási folyamat még inkább felgyorsul. Ez a folyamat azonban nem feltétlenül csak az idősebb korúaknál kezdődhet el. Oda kell figyelniük mindazoknak, akik intenzíven sportolnak, vagy nehéz fizikai munkával terhelik túl az ízületeiket.

Kollagén az ifjúság forrása

A bőr az egyik legnagyobb szerv, egy átlagos ember esetében nagyjából három kilogrammot nyom. A bőrt főként a nagy szakítószilárdságú kollagén rostok teszik ellenállóvá, feszessé és rugalmassá.

Ahogy öregszünk a szervezetünkben termelődő kollagén működőképessége lelassul. A szervezet kollagén termelése 30 éves kor körül már minimális. Vízmegkötő képessége ekkor már csökken, ezáltal a bőr rugalmatlanná válik. Ekkor jelennek meg apró ráncok, barázdák.

Akár azt is mondhatjuk, hogy ez az ifjúság forrása, hiszen elsősorban ez a fehérje segít a ráncok elsimításában. A ránc a bőrben lévő kollagén és elasztin együttes munkájának megszűnésével keletkezik. A bőr hidratáltságának hiánya a ráncok kialakulásában már a 20-as éveinkben is jelentős szerepet játszik.

A hyaluronsav és kollagén együtt hatásos igazán

A hyaluronsav egy természetes poliszacharid, amely minden szövetünkben megtalálható. Az emberi testben többek között vízmegkötő, illetve ízületekben és izmokban síkosító szerepet tölt be. A kötőszöveti sejtek és az ízületekben a hialinporc sejtek folyamatosan termelik a hialuronsavat, de az életkor előrehaladtával termelődése, a kollagénnel együtt fokozatosan csökken.

A hyaluronsav feladatai:

– Biztosítja a bőr és kötőszövetek víztartalmát, rugalmasságát, hidratálja és segíti a tápanyagok szállítását.
– Lehetővé teszi az ízületek folyadék viszkozitását, ezáltal csökkenti a súrlódást az ízületekben a porcok felszínén, hozzájárul az ízületek rugalmasságához, mozgékonyságához.

Hyaluron + Collagen, a kapszula szépség és fiatalság védelmezője

Szépségünk igazi titka, bőrünk fiatalsága! Üde külső, elégedett belső!

A kollagén alapvető szerepet játszik a bőr, a szövetek feszességében, a porcok és az ízületek rugalmasságában. A kollagén olyan egyedülálló fehérje, amely porcerősítő, ízületvédő tulajdonságokkal is bír. Nemcsak a fiatalos bőr megtartásában segít, hanem a porckopás miatti térdfájdalom csökkentésében, a mozgékonyság visszanyerésében is támogathatja.

Válassza a természetes, Hyaluron + Collagen étrendkiegészítő kapszulát, amely...

Összetevői:
Kollagén*, Flavin 7 bioflavonoid komplex (vörös szőlő mag-héj szárítmány, cirok mag-héj szárítmány, feketeszeder mag-héj szárítmány, feketecseresznye héj szárítmány, feketeribizli mag-héj szárítmány, pirosribizli mag-héj szárítmány, szilva héj szárítmány, almahéj szárítmány), Hyaluronsav (90%), kapszula borítása: zselatin.

*prémium minőségű, tengeri halkollagén Skandináviából

Hatóanyagok az ajánlott napi bevitelben:
                               3 kapszulában   9 kapszulában
Kollagén                        1332 mg           3996 mg
Hyaluronsav (90%)       30 mg               90 mg

A leghatékonyabb eredmény elérése érdekében a termék legalább kúraszerű (minimum 2-3 hónapos) fogyasztása ajánlott. Folyamatos, hosszú távú fogyasztásának sincs akadálya, mert természetes összetevői jótékonyan hatnak a szervezetre, nem okoznak túladagolási tüneteket.

Javasolt fogyasztás: 3×1 kapszula/nap
Igény esetén max.: 3×3 kapszula/nap

Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Kiszerelések és csomagok

Hyaluron + Collagen 3x100db-os kiszerelés

A csomag tartalma:
– 3×100 db kapszula 

1 főre 99 napra elegendő (3 db kapszula/nap)

Most 19 440 Ft helyett mindössze

16 200 Ft!

Válassza a gazdaságosabb kedvezményesebb költséghatékonyabb 3 db-os csomagot, és takarítson meg 20%-ot!

Csak napi 163 Ft! Ez a legjobb ajánlat! 🙂

collagen2-csomag-NP-shop

Hyaluron + Collagen 2x100db-os kiszerelés

A csomag tartalma:
– 2x100db kapszula

1 főre 66 napra elegendő (3db kapszula/nap)

12 960 Ft HELYETT
most 10% kedvezménnyel
csak 11 780 Ft

Elettar_hyaluron_collagen_1db

Hyaluron + Collagen 100db-os kiszerelés

Ha csak kipróbálni szeretné, válassza a 100 db-os kiszerelést.

1 főre 33 napra elegendő (3db kapszula/nap)

Ára: 6 480 Ft

A Hyaluron + Collagen kiemelkedő minőségű és 100% természetes alapanyagokból készül, megfelel a legszigorúbb elvárásoknak és előírásoknak.

Garantáltan tiszta és rendezett gyártási környezet: a szennyeződések kizárva, Önt nem érhetik meglepetések! Ennek bizonyítéka HACCP tanúsítványunk, amely egy olyan magas minőségi és biztonsági kockázatelemző rendszer, ami az előírtaknak megfelelően biztosítja a termék előállításának rendezett, tiszta körülményeit.

A garancia, hogy folyamatosan, kimagasló minőségben készülnek termékeink a gyártósorokon! GMP tanúsítványunk, azaz „jó gyártási gyakorlat” kezeskedik efelől, amely a helyes feldolgozási folyamatokra és üzemeltetési gyakorlatra, gyártási körülményekre vonatkozó szigorú szabályozás! Enélkül szabályozatlan volna afolyamat, amely a termék útját végigkíséri, az alapanyagok előkészítésétől, a csomagolásig.

Termékeink állandó, kiemelkedő minősége garantált: így nem fordulhat elő, hogy alacsonyra kerül a mérce – Önt nem érheti csalódás! Az ISO 9001:2009-es szabvány biztosítja a gyártó minőségbiztosítással és minőségirányítással kapcsolatos magas szintű elvárásainak való megfelelést.

Ez a termék NEM „megfoghatatlan”! Termékünk forgalomba helyezését az Országos Gyógyszerészeti és Élelmiszer-egészségügyi Intézet engedélyezte és szakvéleményezte, így az Ön számára is elérhetővé vált ez a tesztelt, garantáltan adalék- és konzerváló anyagoktól mentes termék.

Kosár