fbpx

INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FT FELETT | KEDVEZŐ SZÁLLÍTÁS 15 000 FT FELETT

INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FT FELETT | OLCSÓ SZÁLLÍTÁS 15 000 FT FELETT

A sejten belülre juttatott cink sikeresen képes gátolni a vírus szaporodását

A cink mindenhol jelen van az emberi szervezetben, a sejteknek szüksége van erre az ásványi anyagra, hogy meg tudjanak küzdeni a baktériumokkal és vírusokkal. Létfontosságú nyomelem, több mint 300 enzim aktivitásához elengedhetetlen. Szerepet játszik a sejtosztódásban, a sejtnövekedésben, az idegrendszer megfelelő működésében, illetve az immunerősítésben. Ha a szervezetben cink hiány alakul ki, az gyorsan az immunrendszer gyengüléséhez, a fertőzésekre való hajlam növekedéséhez vezet.

Honnan tudhatjuk, ha cink hiány alakul ki?

A tünete lehet csökkent ellenállóképesség, a megfázásra való hajlam növekedése, fokozott fáradékonyság, elhúzódó sebgyógyulás, csökkenő étvágy, romló ízérzékelés vagy akár bőrgyulladás és hajhullás.

A cinkhiánya az immunsejtekben működési zavart okoz, ami azért veszélyes, mert akadályozni képes a vírusok szaporodását a szervezetben, illetve fertőzés esetén csökkenti a tüdőkárosodást és minimalizálja a gyulladásokat. Tehát nagyban tudja befolyásolni a gyógyulási folyamatot is.

Cinkbevitel fertőzés esetén

A cink fogyasztása a fertőzés minden szakaszában jelentősen növeli a gyógyulás esélyét, minimalizálja a fertőzés kritikus lefolyását. Fogyasztása kiegyensúlyozza az immunválaszt a vírusos megbetegedések során. Gátolja a gyulladást elősegítő citokinek (az immunsejtek közötti információátadást segítő fehérjemolekulák) felszabadulását, ami azért is nagyon hasznos, mert a súlyos fertőzés pontosan ezeknek a citokineknek köszönhető. Cinkpótlással a gyulladásos betegségek súlyos előrehaladása megelőzhető és visszafordítható, különösen a tüdőt érintő betegségek esetében.

A cink csökkentheti az elhalálozás kockázatát

Egy friss kutatás alapján a szervezet cinkszintje azt is befolyásolhatja, hogyan vészeljük át a koronavírus fertőzést. A barcelonai Hospital Del Mar-ban, Dr. Roberto Guerri-Fernandez csoportjában vezetett eredmények alapján, a kórházba került COVID-fertőzöttek szervezetében alacsony volt a cink szintje, így ők sokkal rosszabb állapotba kerültek a betegség során, mint azok a fertőzöttek, akiknek a vérében a cink szint megfelelő volt. Vagyis azok a kórházi betegek, akiknek a szervezetében a cink alacsonyabb volt, a gyulladás sokkal súlyosabban lépett fel.

Ez a spanyol csapat 249 páciens esetét vizsgálta a kutatás során, akik 2021 március és április hónapban kerültek kórházba (átlagéletkor 63). Kórházba érkezésükkör megvizsgálták a cinkszintjüket, amely átlagosan 61 mcg/dl volt. A végső adatok elemzésekor vették észre, hogy az elhunytak (összesen 21 páciens) cinkszintje jóval alacsonyabb volt (43 mcg/dl), mint a túlélőké (63 mcg/dl).

A sejten belülre juttatott cink sikeresen képes gátolni a vírus szaporodását

A kategóriateremtő Ionoforce technológiának köszönhetően a cink a szájüregben, a nyálkahártyán keresztül tud felszívódni, vagyis sokkal könnyebben bejut a sejthártyán és antivirális elemként képes hasznosulni. Emellett semlegesíti a vírusokat és erősíti a mukociliáris tisztulást, azaz a légutak tisztulását, ami légúti fertőzés esetén rendkívül fontos.

A kategóriateremtő technológiai innováció, segíti a szervezetünk védekezési folyamatait az alábbi pontokon:

  • Vírusdokkolás gátlása, vírusreplikáció csökkentése
  • Citokin vihar megelőzése
  • Tüdőgyulladás és felülfertőződés megelőzése
  • Légúti csillósejtek támogatása
  • További szövődmények elkerülése, illetve kiegészítő kezelése: légszomj, mellkasi és hátfájdalom, szívizom gyulladás,szívizom kóros megvastagodása, fibrózis,a szív teljesítőképességének csökkenése

Megosztanád cikkünket?

Facebook
Email
WhatsApp
Mentés

Legfrissebb blogbejegyzéseink

Daganat kezelése gyógynövényekkel

Rák elleni vitaminok: Életmentő mikrotápanyagok?

Kosár