fbpx

INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FT FELETT | KEDVEZŐ SZÁLLÍTÁS 15 000 FT FELETT

INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FT FELETT | OLCSÓ SZÁLLÍTÁS 15 000 FT FELETT

Quercetin: a flavonoid, amit sokkal jobban kellene értékelnünk

A Quercetin kiemelkedően értékes flavonoid, amely gyümölcsökben és zöldségekben egyaránt megtalálható, mint például a hagymában, paradicsomban, szőlőben, brokkoliban, citrusfélékben, bogyós gyümölcsökben, vörösborban és a mézben is. Növényi pigmentnek is nevezik, mert hozzájárul a növények, gyümölcsök színéhez. Általában a gyümölcsök, zöldségek héjában található meg ez a flavonoid.

Érdekesség: egy tanulmány kimutatta, hogy az organikusan termesztett paradicsom 79%-kal több Quercetin tartalommal bír, mint a vegyileg termesztett.

Quercetin a szervezet védelmében

Erőteljes antioxidáns hatású, amely kisöpri a szervezetből a káros szabadgyököket, ami az emberi sejtek anyagcseréjének mellékterméke. A szabadgyök károsíthatja az emberi DNS-t és fő okozója az öregedéssel együtt járó testi és agyi funkciók csökkenésének.

Továbbá számos krónikus betegség (pl.: daganatos betegségekben, immunrendszerrel kapcsolatos elváltozásokban, zsírmájban, epekőbetegségben, gyulladásos bélbetegségekben, vastagbél-rákban) kialakulásában jelentős szerepe van a szabad gyök–antioxidáns egyensúly eltolódásának.

Allergia ellen: Megakadályozhatja a hisztamin (allergia fő okozója), allergiát vagy gyulladást okozó anyagok termelődését a szervezetben.

Szív-és érrendendszer védelmében: Csökkenti a hajszálerek törékenységét, növeli az érfalak rugalmasságát. Csökkentheti a koleszterinszintet és a vérrögképeződést.

Érelmeszesedés ellen: A flavonoidok (köztük a quercetin) rendszeres fogyasztásával érstabilizáló hatás érhető el, így gátolják a meszesedést a verőerek falán, szívkoszorúereken, az agyi és végtagi erekben.

Rákellenes hatásai

Vizsgálatok kimutatták, hogy a Quercetinben gazdag ételek fogyasztása és táplálékkiegészítők szedése segítség lehet egyes ráktípusok kezelésében, mint például a hasnyálmirigy-, petefészek-, emlő-, máj-, prosztata- és tüdőrák. Ez a flavonoid képes arra, hogy felvegye a harcot a rákos sejtekkel és megakadályozza azoknak a szaporodását, terjedését. A Quercetin fogyasztása csökkentheti a rák kockázatát is erős antioxidáns hatásának köszönhetően, hiszen ki tudja söpörni a káros szabadgyököket.

Még az álmatlanságban is segíthet!

Ha nem alszik igazán nyugodtan, sokszor felébred, akkor hasznos lehet olyan gyümölcsöket, zöldségeket és/vagy táplálékkiegészítőket szednie, ami tartalmaz Quercetint. Fogyasztásával csökken a stressz, nyugodtabbá válik, amivel az álmatlanság is megelőzhető. Továbbá, ha többet és nyugodtabban alszik, a testsúlyát is könnyebben kordában tudja tartani.

Cukorbetegek számára kifejezetten hasznos

A cukorbetegségben szenvedők legnagyobb problémája, hogy a szervezetükben magas a glükóz szint, ami fruktózzá és szorbittá alakul át. A Quercetin azonban megakadályozza a cukor átalakulását, így véd a magas vércukorszint ellen.

Quercetin fogyasztása -> kevesebb görcs a menstruáció során

Menstruáció során az egyik legmegterhelőbb és legfájdalmasabb tünet az alhasi görcs. Az antioxidáns hatás és a stresszcsökkentés révén még ezek a fájdalmak is csökkenthetnek vagy el is múlhatnak. Sőt, aktívabb tud maradni a nehéz napokon.

A Quercetin hatékonyan tudja kezelni a vírusok széles skáláját

Ez a flavonoid képes arra, hogy megakadályozza a vírusok replikációs folyamatát (nem hagyja őket, hogy tovább szaporodjanak a szervezetben), továbbá gátolja a vírus más sejteket fertőzzön meg. Gátolja a gyulladást elősegítő citokinek (az immunsejtek közötti információátadást segítő fehérjemolekulák) felszabadulását, ami azért is nagyon hasznos, mert a súlyos COVID-19 fertőzés pontosan ezeknek a citokineknek köszönhető. Tehát, ha a szervezetben megfelelő mennyiségű Quercetin található, az segít a vírus megelőzésében és egyben a hatékonyabb kezelésében is.

A tudás hatalom! Már tudja: a Quercetin egy nagyon erős antioxidáns hatással bíró flavonoid, amely segít a szív- és érrendszer egészségben tartásában, véd a vírusok, baktériumok ellen és gátolja szaporodásukat, továbbá rákellenes hatású is.

Megosztanád cikkünket?

Facebook
Email
WhatsApp
Mentés

Legfrissebb blogbejegyzéseink

A kőtörő fű titkai: hogyan segíthet ez a csodanövény a vesekövek és egyéb betegségek ellen

Halkollagén vagy Marhakollagén? Melyiket válasszuk?

Hogyan küzdd le a tavaszi fáradságot

Kosár